Засилена охрана на църквите в КенияGarissaЗасилено полицейско присъствие и въоръжена частна охрана са поставени около много християнски храмове в Кения в дните, когато римокатолическите християни празнуват Възкресение Христово.

Около 80% от кенийците са християни и мярката се предприема поради опасения от нови атентати след трагедията, която сполетя наскоро жителите на кенийския град Гариса.

На 2 април ислямисти от групировката „Ал-Шабаб“ атакуваха кенийски университет, намиращ се близо до границата със Сомалия, и убиха 147 души – християнски студенти.

 

 

 

Снимка: Reuters

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...