Исторически християнски храм бе разрушен в Рашид, ЕгипетМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. radotr каза:

  Така им се пада! След като се осмеляват така арогантно да демонстрират вярата си. Сега е редно най-накрая да покажат братска любов и… да построят дружно още една джамия на мястото на храма. 🙁 !!! И така дорде не остане ни един храм по тези земи.
  За съжаление, новината идва много скоро след написване на последното ми мнение в предишната статия за о. Ботрос и го потвърждава със страшна сила. Но така е – докато умните се наумуват, лудите се налудуват.

 2. Idiot каза:

  Бог поруган никога не бива.

 3. ieromonah Ioan каза:

  Къде си Ангел Небесен да ни просветиш сега с твойте мъдрости? Вземи за дружина и андрей.

 4. Грешник каза:

  „Отец Лука Асад Ауад не разбирал причината за варварските действия“!!!
  Ето причината:
  Коранът подтиква мюсюлманите към следните действия:
  1. Война срещу немюсюлманите като религиозно задължение на всеки пълнолетен мюсюлманин: Сура 8:65: “О Пророко, насърчи вярващите да водят война”.
  Сура 2:193: “Воювай с тях, докато не остане подстрекаване и Божията религия (ислямът) преодолее”.
  2. Убиване на нежелаещите да приемат исляма: Сура 9:5: “Когато свещените месеци преминат, избивай неверниците, където и да ги намериш, залавяй ги и ги обсаждай, причаквай ги в засада”. В Сура 9:29-35 евреите и християните са посочени изрично като такива цели.

  СЛАВА НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ ВОВЕКИ ВЕКОВ! АМИН!

 5. Teodor каза:

  Велико е страданието и на днешните християни, но вече е нетърпимо за нашите братя в ислямските „държави“….Бог ни призовава да прощаваме и на враговете си, но хулата срещу Духа Светаго, с Когото са осветени престолите на храмовете ни, е непростима! Нашата криворазбрана толерантност и пасивност вече води до хула срещу Истиннаго Бога! Докога …..
  Огледайте се и вижте, тези носители на безблагодатното учение носят със себе си разруха, пустиня, пошлост и назадничавост. Да им отстъпваме повече, значи да се самопрокълнем! ….Аз вярвам, че Бог е с нас и те рано или късно ще се обърнат или „ще изчезнат, както дим се разнася“.
  Господи сил с нами буди, иного бо разве Тебе помощника в скорбех не имами! Господи сил, помилуй нас!“