Йерусалимската Патриаршия изпраща хуманитарна помощ в ивицата Газа


По искане на Негово Блаженство Йерусалимския патриарх г-н г-н Теофил ІІІ, в близките дни ще бъде изпратена хуманитарна помощ  на изтерзаното мирно население в Газа. Това решение е израз на активна подкрепа за страдащите хора в областта Газа.

Духовните водачи на християнските общности в Светите Земи отправиха общо Послание по повод кръвопролитията в ивицата Газа.

Негово Блаженство Йерусалимският патриарх г-н г-н Теофил ІІІ и религиозните водачи на християнските църкви в Светите Земи отправят общо Послание, чрез което призовават за незабавно прекратяване на военната намеса в ивицата Газа.

В обръщение към политическите управници на Израел и Палестина, те настояват да бъдат прекратени всякакви военни действия и едновременно с това отправят призив към международната общност да предприеме преки действия с оглед прекратяване на взаимното изтребление, довело до стотици жертви, сред които и много деца.

Християнските духовни водачи, висши архиереи (гръкоправославният Йерусалимски патриарх г-н Теофил ІІІ, католическият патриарх г-н Фуан Туал и арменският патриарх г-н Торком ІІІ), изразяват също така дълбоката си скръб и възмущение от новата вълна на насилие, разрушения и кърваво изтребление, извършвани в ивицата Газа, и то през дни, съвпадащи с празника на Рождеството на Царя на любовта и на мира.

В допълнение към това християнските религиозни водачи в Светите Земи заклеймяват продължаващите военни действия и всички форми на насилие, като призовават политическите управници на двете страни да издигнат позициите си на хуманна висота и да прекратят незабавно всеки акт на разрушение и човешко унищожение.

Те призовават международната общност да се намеси, за да спре проливането на кръв на невинни хора и да предприеме решителни действия за намиране на твърдо и ефективно решение, базирано на международните норми и спогодби.

По нататък в Посланието се отбелязва: „Считаме, че продължаването на това кърваво насилие няма да доведе до решение на мир и справедливост, но ще доведе до противоборство между народите. Въздигаме нашите молитви към Господаря на мира да вдъхнови политическите власти и онези, които приемат решенията от двете страни, да дадат своя принос за прекратяване на трагичния сблъсък в ивицата Газа. Молим се за душите на жертвите, за всички ранени сърца“, и в заключение пожелават: „Нека Господ дари утеха и търпение на всички, които са загубили обичните си близки, а живеещите в страх и ужас да благослови със спокойствие и истински мир“. | www.jerusalem-patriarchate.info

Превод: Владимир Петров

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...