Кандидатите за президент на САЩ не споменават Бог в кампаниите си


Източник: Darik News

Претендентите за президентския пост на изборите през 2008 г. предпочитат да говорят за децата, Америка и семейството в предизборната кампания и се въздържат да споменават Бог и религията, показва проучване на изследователският център "Пю", цитирано от Франс прес.

Центърът, който разгледал под лупа биографиите, публикувани на интернет страниците на кандидатите през последните седмици, установил, че думите "Съединени щати", "Америка" и "американец" се появяват 171 пъти в 19 текста.

риотична лексика е особено популярна сред претендентите демократи, които искат да си създадат образ на патриоти, разкрива публикуваното миналата седмица проучване.
Думите "Бог" и "религия" изобщо не се споменават, нито пък "морал".

Думите "деца" и "семейство" са широко използвани – появяват се 124 пъти, далеч по-често, отколкото "Ирак", "здравна осигуровка" или каквото и да е друго.

Изследването показва, че демократите предпочитат темите, свързани със семейството и децата, а републиканците поставят ударение върху думите "данъци", "републикански" и "водачество".

Трите любими думи на Хилари Клинтън са "деца", "семейство" и "Америка". Нейният конкурент в демократическата партия Барак Обама обича да говори за "Мишел" (съпругата му), "Чикаго" и "общността".

Емблематични за републиканеца Руди Джулиани са, както може да се очаква са "кмет" и Ню Йорк.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...