Капон: Християндемократите се нуждаят от упование в християнствотоИзточник: Actualno.com
Снимка: 24 часа

Днес в Братислава започна Десетият диалог на групата на ЕНП-ЕД с Православната църква, съобщи прес-службата на ЕНП-ЕД. От българска страна във форума участват Мария Капон, председател на българската делегация от Евронаблюдатели, Анастасия Мозер от БЗНС, Филип Димитров и Лъчезар Тошев от СДС, и Николай Михов от ДСБ.


Мария Капон фокусира своето изказване върху ролята на България като нова външна граница на ЕС и като централен православен стълб на Балканите. "Ние, българите трябва да отстраним предразсъдъците от миналото и да се противопоставим на всякакви популистки и ултранационалистки сили.

България трябва а бъде гарант за сигурността и стабилността на Балканите", заяви Капон. Тя направи ретроспекция на етническите и религиозните конфликти на Балканите.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...