Коктейл Молотов в Атинския УниверситетИзточник: naftemporiki.gr

На 24 май неизвестни извършители запалиха с бомби тип "коктейл Молотов" параклиса на Богословския факултет на Атинския университет "Каподистриас", посветен на св. ап. Павел. Полицията предполага, че става дума за анархисти-антиглобалисти.

Още на 25 май Негово блаженство Архиепископ Христодулос изпрати писмо на протопрезвитер Георгиос Металинос – декан на Богословския факултет на Атинския Университет, в което изказва своето духовно застъпничество и подкрепа на Богословския факултет и изразява своята твърда увереност, че инцидентът няма да попречи на студентите и преподавателите да продължат своята усилна работа по подготовка на преподаватели и свещеници за нуждите на православния гръцки народ и църква.

Архиепископът все пак изразява задоволство, че бомбата не е нанесла големи щети и човешки жертви, но е дала повод за размисли какво поколение израства днес в Гърция.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...