Конференция “Жените и служенията в Църквата”


Източник: Syndesmos

Православната младежка организация Синдесмос организира конференция под наслов “Жените и служенията в Църквата”, която ще се проведе от 8 до 14 август 2007 г. в Ла Серважер (района на Лион), Франция, с участници от целия свят.

20-ти век решително промени традиционното разбиране за ролите на мъжете и жените в обществото, в семейството и на работното място. Християнските общности също бяха изправени пред необходимостта да преразгледат обичайните представи, свързани с въпроса за пола при разпределението на служенията.

С организирането на конференция на тема “Жените и служенията в Църквата” Синдесмос желае да се включи в една дискусия относно онези моменти от църковната традиция, които се отнасят до жените, по един полезен начин, като изтъкне предимствата и възможностите за предоставяне на жените на една по-голяма свобода за действие. Тук от решаващо значение е да разграничаваме между посланието на Христос, Изкупителят на човешкия род (на мъжете и жените заедно), и историческите традиции на нашата Църква. Друг важен момент е да насърчаваме и образоваме младите православни жени и мъже да приемат значими служения в Църквата.

За повече подробности и информация за записване за участие посетете сайта на Синдесмос.

Превод: Божидар Питев

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...