Майка Тереза ще бъде провъзгласена за светицаMaika TeresaНа 15 март папа Франциск ще подпише декрета за канонизацията на Майка Тереза от Калкута и ще обяви мястото и датата, на които тя ще бъде обявена за светица, съобщава Радио Ватикана.

На 17 декември миналата година папа Франциск одобри декрета, който признава застъпничеството на Майка Тереза за чудотворното и цялостно изцеление през 2008 г. на млад бразилец, болен от нелечим тумор на мозъка.

Майка Тереза от Калкута, със светското име Агнес Гонджа Бояджиу, от албански произход (Скопие 1910 – Калкута 1997) e провъзгласена за блажена на Римокатолическата църква от свети Йоан Павел II през 2003 г..

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...