Местят църква, построена в двора на мюсюлманка в Сребреница


Източникnews.bg

Босненският сръбски министър-председател Милорад Додик и епископ Василие Качавенда се споразумяха да преместят църква, построена в двора на мюсюлманка, която е изгубила 22 свои близки в клането в Сребреница през 1995 г, съобщи setimes.

Църквата, построена след като сърбите прогонват мюсюлманските собственици през 1993 г. ще бъде преместена на друго място. Фата Орлович, сегашната собственичка, предприе съдебни действия, за да преместят църквата, когато се завърна в дома си през 2002 г.

Върховният представител Кристиан Шварц-Шилинг направи изявление, в което оцени високо споразумението. Решаването на такива проблеми по своевременен и достоен начин "помага за изграждането на доверие и този положителен акт е от решаващо значение за възстановяването на доверието сред народите", заяви той.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...