Митрополит Кирил е заявил, че РПЦ иска да продължи диалога с ВатиканаМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Какво са се вторачили този свят тия хора, не мога да ги разбера, а уж монаси, а уж Царство Божие търсят, а само за този свят говорят.

 2. Дон Кихот каза:

  Прочетохте ли новото изключително интервю на д-р Михайлов:

  http://www.dveri.bg/content/view/5500/103/

 3. iliana каза:

  с други думи не споделям възторзите от горецитираното интервю. плодовете на тая гениална мисъл нещо неестествено ми едреят… при това ако ги изцедите, обзалагам се ще се получи малко количество доста блудкав сок.

  не срещнах нещо оригинално като достижение на този аналитичен труд, но затова пък колко много е казано. и как удивително умно!

  смущаващо ми е да гледам отстрани подобни нарцистични упражнения, особено съчетани с немалка доза лицемерие. (толкова по-видима, ако се съотнесе последната дефиниция за партия с политическото амплоа на автора си) тези тегави „анализи“ с мътни и съмнителни прозрения идват малко свръх на сиромашията ни. такова писане и говорене днес е толкова безвусно, колкото да отидеш с фрак и бутилка шампанско на вечеря в някоя къшла. а тука и шампанско няма 🙂

  да не говорим, че едни такива недоказани диагнози, като тази за болестите, причинени от пагубното латентно месианство на руския народ, са просто безполезни. (как се установява днес това латентно месианство впрочем; чува ли се на слушалки? ). и без да съм лекар, чудя се дали не е добре лекарят да интерпретира по-внимателно находката и да помисли върху принципа за лекуване на подобното с подобно…

  с едно нещо в текста съм съгласна – че претенцията за бг интелектуалец в политиката е куха (казано просто, да не цитирам авторовата мисъл в целия й респектиращ размах). но тъжното ми опасение е, че този извод може да бъде разпрострян с успех и върху църковната сфера.