Награда „А. Г. Хаман” на Асоциацията „Жак-Пол Мин” за патристика



Административният съвет на Асоциацията „Жак-Пол Мин” е решил да учреди награда на името на францисканския свещеник Адалберт Хаман (1910-2000), основател на асоциацията и неуморим издател и разпространител на светите отци на Църквата. Наградата, чиято стойност е две хиляди евро, се присъжда на всеки две години и подпомага публикуването на неиздадено дело на френски език от автор, ненавършил 40 години, върху светите отци на църквата (латински, гръцки или източни) от първи до десети век.

Екземпляр от ръкописа, придружен от ръкописна заявка за участие и фотокопие на документ за самоличност трябва да се подаде под формата на хартиен носител, евентуално придружен с електронно копие, преди 31 декември 2006 година в Асоциацията „Мин”, улица „Д’аламбер” № 17, 75014 Париж (Association Migne, 17 rue d’Alembert 75014 Paris).

Журито, чийто състав ще бъде определен от административния съвет на асоциацията и чийто председател за наградата през 2007 година ще бъде госпожа М. Х. Конгурдо (CNRS – Национален център за научни изследвания, директор на колекцията „Отци във вярата” на Издателство „Мин”), ще обяви решението си през октомври 2007 година и то ще бъде съобщено на кандидатите. Стойността на наградата ще бъде преведена на издателска къща по избор на кандидата след представянето на сметкоплан за издаването на съчинението. Ръкописите няма да се връщат.

Наградата „А. Г. Хаман” за 2005 година бе присъдена на Хавиер Моралес за дисертацията му „Тринитарното богословие на свети Атанасий Александрийски”, публикувана през 2006 година в колекцията „Августинови студии”, серия Античност 180.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...