Награда за български документален филм на православна темаРадио Ватикана

Днес в зала “Маркони” на Радио Ватикана бяха оповестени наградите на 10-то издание на филмовия фестивал за духовно кино Religion Today. Тази година той се провежда в няколко италиански града: Рим, Тренто, Милано, Ферара, както и Ерусалим и Техеран. Участват 47 филма от 19 държави, между които и България с два филма: "Светителят" и "Българското присъствие във Вечния град".

Голямата награда на фестивала бе отредена на иранския филм „Слънцето свети еднакво за всички” на режисьора Абас Рафеи, а наградата за късометражен филм получи испанския режисьор Хавиер Фигуеро за филма „Чудеса”. В секцията "Религия и изкуство" специална награда получи документалния филм „Светителят” посветен на Св.Киприян с автор Горан Благоев и режисьор Олег Ковачев. Вълнение и изнеда изрази известния телевизионен журналист Горан Благоев при обявяването на наградата.

Интервю с Горан Благоев по повод наградения филм можете да чуете оттук (файлът е във формат .rm; за да го чуете, е необходимо да имате инсталиран Real Media Player).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...