Негово Светейшество Вселенският Патриарх Вартоломей в БрюкселИзточник: ec-patr.gr

Утре Негово Светейшество Вселенският патриарх ще се срещне в Европейския парламент с г-н Рене ван дер Лайден, председател на парламентарния съвет, и ще говори пред пълния състав на съвета на тема: “Нужда и цели на междурелигиозния диалог”.

По-късно Негово Светейшество ще се срещне с комисаря по човешките права г-н Томас Хамемберг, както и с представители на Турция и Гърция, които са на разположение на г-н Хамемберг. Ще се обсъждат правата на православните в Турция и по-специално статута на Вселенската патриаршия.

През следващите дни се предвиждат срещи с главата на Англиканската църква, Кентърбърския архиепископ г-н Роуан Уилиамс, както и с президента на Република Франция – негово превъзходителство г-н Жак Ширак.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...