Новозеландските аборигени приемат православиетоМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Благодаря Андрей, за тази статия(превод). Така не бях се смял отдавна. Ако така продължава и аборигените станат русснаци, то може и да прекръстят степните полета, където живеят, в тундра.
  Рядко се среща русскиня, дето се е оженила за туземец и да не го е вкарала в пътя. В това отношение грешка нямат.

 2. strat62 каза:

  православните енории са много малки в Нова Зеландия и в най-големия град Окланд, в руската църква се събират около 20 човека. КАКВИ МАОРИ, КАКВИ 5 ЛЕВА????

  Наистина се чудя, КОЙ го е измислил това???

 3. Антон Николов каза:

  Нека тукашните православни да гледат да не станат маори. В смисъл маори по дух. В смисъл -езичници. В смисъл – аборигени. Който чете, нека разбира…

 4. Lucy каза:

  Но е малко пресилено. Имаше един такав човек ведньж в цьрквата в Окланд, вероятно бяха дошли от Хамилтон, кьдето няма постоянен свещеник и се служи ведньж в месеца. Иначе маорите са християнизирани и доста вярващи.

 5. Lucy каза:

  Освен това маорите се обличат като на снимката само когато има фолклорни представления. Иначе се обличат нормално и са напьлно интегрална част от новозеландското общество за разлика от нашите цигани. Една от причините е че им се дават известни предимства в университети и в дьржавни учреждения и в резултат имат своя интелигенция. Освен това бих казала че са общо взето добродушни и простодушни за разлика от англосаксонците. Не случаино масовото обрьщение сред тях е бро от BROTHER. Така, че strat малко пресили с отрицанието на статията.

 6. mony каза:

  Помислете за този акт в контекста на последни времена и нещата се наместват .