Новозеландските аборигени приемат православието


Православието става популярно сред коренното население на Нова Зеландия – племената маори. Все повече маори стават православни, съобщават руски медии, цитирани от агенция Благовест-Инфо.

Разпространението на православното християнство в Нова Зеландия се дължи на мисионерската дейност на емигранти от Русия. Сред най-активните от тях е Людмила Яковлева от Екатеринбург, която по време на следването си в Уралския икономически университет се омъжила за чужденец, станала Людмила Лаури и отишла да живее в Нова Зеландия.

"Под влияние на руските преселници много от новозеландските аборигени са се приобщили към православието. Те дори кръщават децата си с руски имена, наричайки ги с имена като Саша, Маша Таня", казва г-жа Лаури.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...