Нов епископ в Св. Синод на Кипърската православна църква


Източник: Cyprus News Agency

Нов епископ беше интронизиран в автокефалната Кипърска православна църква, с което приключи разширяването на състава на нейния Св. Синод. Новият епископ е Тримитунтски и Лефкарски епископ Варнава, който беше интронизиран със специално богослужение в събота в храма “Панагия Евангелистриас” в Палуриотиса, Никозия.

В обръщение към епископ Варнава предстоятелят на Кипърската православна църква архиепископ Хризостом ІІ каза, че новият епископ поема една трудна задача и дава обещание да служи винаги на Кипърската църква. Той отбеляза, че епископията на епископ Варнава продължава да бъде под турска окупация след нахлуването на Турция в Кипър през 1974 г.

Архиепископът похвали скромността и характера на епископ Варнава, като каза, че той вярно ще служи на новия си пост, за да помогне за освобождаването на страната от турска окупация. В своя отговор епископ Варнава говори за духовната задача, която поема, и увери архиепископ Хризостом, че ще изпълнява задълженията си с цялото подобаващо уважение.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...