Обявиха наградите на Фонда за единство на православните народи за тази година



Източник: Официален сайт на Московската патриаршия

Международният фонд за единство на православните народи обнародва имената на лицата и организациите, на които ще бъдат връчени неговите награди за 2006 г. Сред лауреатите са главата на Полската православна църква митрополит Сава, президентът на Армения Роберт Кочарян, бившият генерален секретар на ООН Бутрос Гали, както и руският газов концерн "Газпром" (в колективна номинация), съобщи Бюрото за връзки с обществеността на Фонда.

Церемонията по награждаването ще се състои на 21 януари в Москва, в Залата на църковните събори на храма "Христос Спасител". По традиция наградите ще бъдат връчени от Патриарха на Москва и цяла Русия Алексий II.

Премиите на Фонда за единство на православните народи се връчват на държавните ръководители, предстоятелите на Православните Църкви, а също и видните религиозни, политически и обществени дейци, допринесли за укрепването на духовното и културно единство на православните народи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...