Остри спорове в ПАСЕ за ролята на религиите в обществотоМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Теология Шумен у-т каза:

  Хомосексуалистите се разболяват два пъти по-често от рак. – http://archiman.livejournal.com/

 2. Стефан Чурешки каза:

  Религиите следва да докажат своята полза за обществото и за отделния човек. […] Спасяването на българските евреи е дело на цар Борис ІІІ, но сега всички искат да се наредят на опашката за историческа слава – известно е, че през комунизма за спасител на евреите искаха да изкарат Тодор Живков. Въпросът с религиите е и въпрос на обществена полза от религиозните институции. Какво дават църквите – по света е известно какво дават, но не виждам какво дава БПЦ освен инквизиторски властови подход за завземане на общественото мнение и политическа власт в компанията на православните атеисти, каквито са комунистите. Да е жива и здрава Държвата!

 3. Стефан Чурешки каза:

  Аок искаме да имаме Левски за национален герой, трябва да следваме стриктно текстовете му, бележките му и описанията за него от съвременниците мут. Левски казва да си казваме кривиците и правиците и като се поправим да вървим по общонародната воля в името на святото общонародно дело, което е лайтмов на философията на цялата българска история. Комунистите убиха много български националисти и духовници, като дадоха безплатно образование , построиха магистрали, които от 20 г. след 1989г. не можем да построим, направиха най-големите заводи на Балканския полуостро, построиха огромни културни сгради, въведоха в късната фаза на режима класическо и езиково образование, създадоха огромен брой университети и гарантираха екзистенц минимума на населението, като него време българите станаха най-големите собственици в Европа – една отгладувана собственост, която сега трябва да продаваме за да оцелеем биологически. Какво дава обаче БПЦ -само усвоява чужди пари, трудове, приноси и заслуги с молитва

 4. Стефан Чурешки каза:

  Казвам всичко това, защото от историята на комунизма има два унивреслани културни факта, които са се случили в България. Първият факт е , че истинската вяра – слова, дела, манталитет, актове и документи на вярата, истинската вяра, която познаваме прекрасно от 1100 години беше изнесена извън официалната представителна част на БПЦ, която кокетничеше с комунистите и ОФ деятелите. Вторият факт е, че без никакво присъствие и участие на Църквата в живота ни ние имахем блестящо поколение, здраво, образовано, продуктивно, патриотично и с уважение към подвизите и делата на предците ни. Днес комунистическото поколение жъне успехи в БЪлгария и чужбина без никакво участие на БПЦ. Защото е факт на религията – БОг чува гласовете на праведниците, на мъчениците, на пророците и светите си хора, които през комунизма нямаха нищо общо с расоносците. Нашите свети хора бяха националистите и държавните мъже, а расоносците ни се криеха като мишки по канцеларии и манастири. Не на мистичната конспирация!

 5. Стефан Чурешки каза:

  […] Ние често пъти не говорим за това доколко свободният изобр е плод на нашата непочтеност, невъзпитание и традиционна българска неблагодарност. Човек избира, но е роден, отгледан, обучен, възпитан и квалифициран от хора, най-често от българската Държава, на които е задължен. Религията у нас, независомо от деноминацията прилапва наготово тези хора, като заедно с разработката на святото общонародно дело, според което на българите се полагат безплатно здравеопазване, образование и култура, църквите настояват за богоизбраност и богоопределоност свише. Затова нашият религиозен избор е непочтен – църквите, с изключение на католическата не са направили нищо за нас – целият релижиозен фон у нас заради комунизма се прави от светски лица и то безплатно
  http://chureshki.wordpress.com/

 6. иванов77 каза:

  Похвални са усилията на г-н Тошев и на всеки българин, който работи в прослава на Бога, Православието и Човека! Разбира се, че трябва да бъдем толерантни към различията, но в същото време да не губим възможността да свидетелстваме за вярата си и не да хулим, а да укрепваме църквата си. Защото сам Иисус Христос е глава на Православната Църква, а ние сме само част от това тяло!