Отвориха гробницата на Христос за първи път от столетия насамHoly_sepulchre1Екип от над 50 специалисти провеждат дейности по реставрацията на гробницата на Христос в храма „Възкресение Господне“ в Йерусалим.

Гробницата е заградена в параклис, известен като Кувуклия, а археолозите са свалили мраморната плоча над мястото, където според Преданието е било положено Христовото тяло, което се случва за първи път от столетия насам.

Според Фредрик Хиберт от Националното географическо общество на САЩ предстоят още много изследвания, но надеждата на археолозите е да видят какъв е бил оригиналният камък, на който е било положено тялото на Иисус Христос след свалянето Му от кръста.

Holy_sepulchre2

Holy_sepulchre4

Снимки: Одед Балилти, AP for National Geographic

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...