Паметник на жертвите на НАТО ще бъде издигнат в БелградМоже да харесате още...

46 Отговори

 1. Антон Николов каза:

  Кръв, кръв, кръв! И това става в сърцето на уж цивилизована Европа. От уж цивилизована страна. Май Сърбия се оказа по-цивилизована и от Европа и от Америка.
  Дали обаче не идва и нашият ред?

 2. andrey каза:

  Добрата новина е, че те няма да ни тъпчат вечно. В момента Америка се клатушка като пияна горила. Американската средна класа се срива и цялата им икономика си отива.

 3. Антон Николов каза:

  Божието дълготърпение е огромно, ама за някои не е полезно, то да продължава твърде дълго. На мен също ми се струва, че идва pay day и май ще стане интересно…

 4. hpberov каза:

  „Другари“, я приведете идеите си в действие – огледайте се, желязната завеса падна. Излезте от землямките, слезте от шумата и седнете да напишете прошение до Москва и Белград за канонизиране на Слободан Милошевич!

  Пишете и до Г. Първанов, той ще Ви подкрепи!

  … и да не забравите да прибавите в списъка Ленин, Сталин, Тито, Чаушеску, Димитров, Червенков, Живков, Луканов… най-добре приложете брошурката на Серж Дмитриевич – там най-отпред са снимани… всички преподобни и безподобни…

 5. Антон Николов каза:

  А вие да не забравите хилядите сърби, загинали от въздушните удари и от албаниците. Не знам защо такива като вас вечно си затварят очите за фактите и с лъстиви уста преиначават истината. Какво „ви гонят“ Първанов, Милошевич и СО? Май вашият кръгозор е доста тесен и вие сте този, който трябва да слезе от дървото!

 6. kipria каза:

  Точно преди 10 години, България извърши предателство към братска Югославия. .“нашият подарък за вашия Великден“.. не без всеотдайната българска подкрепа към НАТО. В този момент се срамувах, че съм българка. Един ден, както пише А.Николов, може да дойде и нашият ред.Затова не бива да допускаме да се повтори.

 7. Антон Николов каза:

  Такава трябва да бъде позицията на всеки нормален българин и християнин!!!

 8. hpberov каза:

  1. Първопричината
  2. Следствието

  ________________
  1. Милошевич създаде режим с предпоставки, за да настъпи:
  2. Следствието, че да загинат толкова много невинни хора, Бог да ги прости.
  ________________

  Ако една от първопричините за сегашното състояние на БПЦ – БКП – не беше атеизирала съвсем успешно за 45 години населението, нямаше да имаме следствието – църковен проблем върху проблема… та и вие нямаше да мислите като „православния“ атеист Лукашенко…

 9. hpberov каза:

  Колко са жертвите в Сърбия, загинали от Милошевичевите ескадрони

  и колко са жертвите, загинали от бомбандировките?

  Милошевич имаше възможност да прекрати избиването на хората чрез геноцидната си политика и НАТО нямаше да бомбандира, позабравяте май…

 10. Антон Николов каза:

  няма нищо общо! Който и да беше, щеше да е същото! Както стана с Ирак и с Афганистан. Не разбирам защо търсите телето под вола. Милошевич, какъвто и режим да е създал, го е създал в собствената си държава. Кой е упълномощил Америка да се меси в делата на суверенна страна? Милошевич намеси ли се в политиката на Америка с геноцида над негри, индианци и собствения си народ? Я си спомнете Макарти и Никсън!
  Освен това за какъв църковен проблем говорите? И защо слагате знак за равенство между БПЦ и БКП? Това е все едно да изравните Нерон с християнските мъченици. Що се отнася до Лукашенко – той пък какво ви е направил? Вие си фабрикавате странни и несъществуващи връзки причина-следствие, неподчиняващи се на елементарни логически закони.

 11. Kerigma каза:

  Добре е човек да защитава православието и православните, добре е също да прощава греховете на своите ближни . . .
  Но преди да се даде прошка тя трябва да се поиска . . . Нито сърби, нито руснаци са се покаяли и са поискали прошка . . .
  Сърбите, най-общо, за това че денационализираха българите от западните покрайнини и затова че помъчиха нашите сънародници в Македония и направиха от тях нова нация.
  Руснаците, най-общо, за това че наложиха комунизъм у нас и нанесоха непоправими щети в морала, вярата, икономиката и земеделието, щети от които ние може и да не се възстановим . . . .
  Сърбите заграбиха Косово тогава когато заграбиха и Македония през 1912 и преядоха с чужди територии като победители във всички последвали войни – сега дойде време да се повръща преяденото.
  Докато заклеймявам разрушаване и палене на църкви и манастири в Косово, същевременно всички знаем, че албанците са 90% от жителите на Косово и че не искат да живеят в една държава със сърбите.
  А на въпроса с какво право са се намесили САЩ в Косово отговорът е: по-силният има и морални задължения към по-слабите и подтиснатите!
  Така е и в нашата история. С какво право се намеси Русия през 1878 г. във вътрешните работи на Османската империя, когато българите, около 50-60% от населението в Сан Стефанските области, се разбунтува и с това показа че не желае да живее заедно с останалите националности в империята?
  Или имате различен аршин – един за себе си и за православните и друг за косоварите – мюсюлмани?

 12. Kerigma каза:

  Православен означава да си честен и справедлив. Не разваляйте името на православието, като се обявявате на страната на кривдата, само защото кривите са православни! (Задавали ли сте си въпроса защо нашата съдебна система е в това състояние? Ако не можете да си отговорите аз ще Ви каже – заради различните аршини!)
  Моля Бога да не допусне и вас да мерят с двоен аршин!

 13. Антон Николов каза:

  със САЩ и Русия.
  1. Косово, макар и с преобладаващо вече албанско население винаги е било СРЪБСКО; Турция обаче не може да има никакви претенции над България и Русия дойде тук наистина за да ни освободи, а не като агресор. В Библията добре е казано, православни братко/сестро: „Не преместяй стари межди“, Притчи. 22:28. Ти четеш историята, както дяволът чете Евангелието. Не е хубаво така!
  2. Двойният аршин прилагат именно „братята“ американци, защото тяхната правда винаги излиза кривда и обратното. И на черното викат бяло, а на бялото – черно.
  3. Не Руснаците ни наложиха комунизъм, а евреите, които направиха ВОСР, убиха Царя и избиха сума ти православен народ по лагерите. Така че, не прави грешката на ХПБеров, греховете на управляващите да приписваш на народа! Това се нарича ДЕМАГОГИЯ.
  4. Единствената точка, по която си прав, е че Сърбия заграби Македония и наистина си плати с Косово. Но е подличко ние като православни да злорадстваме заради това. Още по-малко право имат пък америкнаските евреи да се намесват в чужда политика, както писах за Сърбия, Ирак, Афганистан и къде ли още не. Впрочем от техните бомби с уран пострада и наше население, американофилски братко/сестро.

 14. Антон Николов каза:

  5. Колкото до прошката и ние не сме по-добри, защото също натрупахме грехове срещу братята сърби, нали така? Пък досега не сме се извинили за тях.
  6. Откъде ти хрумна, че руснаците са скапали нашата икономика, селско стопанство, морал и вяра? Я сравни България сега с България преди 20 години. Ами че сега България е опоскан бостан, нищо не остана. Всичко е или разграбено от чужденци, или съсипано; а за земята не ми отваряй устата, че там нещата са повече от трагедични!
  Пък за повсеместното развращаване на хората по света вина има американската култура, не руската! Колко православни американски филми си гледал? А руски има горе-долу толкова, колкото и американски екшъни. Само че ПРАВОСЛАВНИ! Така че да не говорим за развалата във вярата и морала, че си мнооого бос по въпроса!
  Много си писал, брей, уморих се да ти отговарям. Айде, оставям те да мислиш по въпроса, обаче следващият път се „подкови“ по-добре и бъди по-кратък, че с тия романи няма да се наспим…

 15. Kerigma каза:

  Наистина в българска кръчма, в московски университет, в белградски университет, в Техеран, Дамаск и в университетите на Абуджа, Адис-Абеба, Акра, Алжир, Антананариво, Асмара и Бамако ще се съгласят с Вас.

  Но във факултетите за политически науки на Хайделберг, Охфорд, Кеймбридж, Харвъдр, Йейл, Корнел и Станфорд ще се съгласят с мен, че

  войната на Русия с Османската империя е
  освобождение за подтиснатото малцинство – българите и
  агресия за турците

  и че

  войната на НАТО срещу Сърбия е
  освобождение за подтиснатото малцинство албанците от Косово и
  агресия за сърбите

  Само не ми отговаряйте, че във всичките тези културни нации академиците са евреи и масони и че са се наговорили да преподават едно и също и да издават еднакви учебници с малки вариации за да заблудят такива наивни православни като мен, че на Запад има свобода на словото.

 16. Kerigma каза:

  Прав сте и за това, че Косово винаги е било СРЪБСКО.
  То и земите по Волга винаги са били български ама вече не са, и Източна Прусия винаги е била немска и стотици други примери, но вече не са.

 17. Антон Николов каза:

  за да не се обидиш, но така е, брат! Промит е с политическата западна идеология, която няма нищо общо с истината. Отново уцели гредата, няма гол! Оксфордският, Кембриджският и още някой от изброените от теб университети, множество западни учени, интелектуалци, общества и прочие излязоха с възвание към американското правителство и НАТО, че войната срещу Сърбия е недопустима агресия. Това беше незаконен акт, който нямаше санкцията на международната общност, на ООН, на ОССЕ и т. н. Така че, и сред западна Европа и САЩ ще намериш противници на това, което пишеш. Западният свят призна, че Америка е агресор, а ти тука им сваляш шапка! Браво, на това се вика чуждопоклонничество!
  Колкото до земите, които някой някога е имал, а вече – не, сега има международно право, което ясно определя кое може и кое – не. В случая с Косово и войната срещу Сърбия, според това право, говорим за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 18. Антон Николов каза:

  същият, който ползва и Америка и затова нещата са толкова неприятни. Има международни спогодби, закони, практики и когато някой се постави над тях и не е упълномощен от никого, тогава този някой ползва двойният аршин, за който говориш и се поставя НАД ЗАКОНА! Ти сам го каза и с твоите уста се изобличи! А кой е над Закона? Който не се подчинява на Закона. Беззаконникът!

 19. andrey каза:

  ще каже, предполагам, г-н Беров и ще вдигне рамене. Винаги стават ГРЕШКИ. И тъй като предвиждам, че ще го каже, давам предварително и своя отговор. Един мой познат твърдеше за себе си, че е ГРЕШКА на гумената промишленост (съответното изделие се спукало в решаващия момент). Възможно е мнозина от нас да са такива ГРЕШКИ, г-н Беров!

 20. andrey каза:

  Никога не преставам да се чудя колко кръвожадни са моите православни събратя. Ами че сред убитите от НАТО – от американските супермени, да си го кажем направо – имаше и деца. И това ли го оправдавате? И те ли според вас са справедливо пожертвани в името на световната демокрация и прогреса? Големи християни сте, няма що! Чиста евангелска проба! Сред вас се чувствам като сред светци – особено в компанията на г-н Беров…

 21. Лъчо каза:

  Стига вече сте разглеждали войната едностранно! Господин Романов, сърбите също убиваха деца! Не отричайте , има доказателства! Освен това за Косово са си виновни самите те! kipria, какво братско имаме с българомразците сърби?Да имаме, но те не го признават! Кажете им, че сме братя, че сме им дали писмености , че са окупирали Македония!Кажете им,че не са били прави да избиват като кучета българите във Вардарска Македония! Кажете им, че милиони българи са разплаквани от техните зверства, откакто се помним! Кажете им, че създадоха най-абсурдната държава в Европа-проституиращата фиромска република! Кажете им всичко това и ще видите какво ще ви направят!

 22. Лъчо каза:

  В следосвобожденската си история, България не претърпявала толкова злини от никой, колкото от сърбите! СЪРБИЯ И СЪРБИТЕ СИ ОСТАВАТ НАШИ ВРАГОВЕ! Наричат ни татари!

 23. Лъчо каза:

  Българският войник

  Щом войната се захвана,
  ний простихме се в часът
  с майки, с братя – и с Балкана
  и потеглихме на път.
  Но тъгата бе разляна
  по лица ни в оня миг…

  Чужденците туй видяха
  и презрително казаха:
  Ето българский войник!
  Преди боя да достигнем,
  ний борихме се на смърт
  седем дена, без да мигнем,
  с калта, гладът и студът.
  В нас душите не остаха,
  ний изплезихме език.
  Чужденците ни видяха
  и насмешливо мълвяха:
  Що за български войник
  Ний веч мязахме на сянки,
  на разсипана войска.
  Едвам тежките берданки
  ний крепяхме ги с ръка.
  В миг горите заехтяха:
  пред нас беше бой велик!
  Чужденците ни видяха
  и злорадостно шептяха:
  Клети български войник!
  Чухме ги и подлудяхме
  и във сливнишкия дим
  като бесни полетяхме
  да умрем ил победим.
  И победата я взехме
  с бодила на наший щик!
  Враговете се слисаха
  и уплашени крещяха:
  Бежте! Българский войник!
  И на Драгоман проходът
  много къс им се видя,
  удиви се Царибродът:
  вчера той ги посреща!
  И Милан отседна клети
  да почине бар на миг,
  но и там го страх връхлете:
  Бре, я коня доведете,
  ето българский войник!
  Ех, ний скоро ще се върнем,
  ако бог ни поживи,
  мили майки ще прегърнем
  с лавров венец на глави.
  И когато се покаже
  полкът ни в града със вик,
  нека чуем в оня миг
  що светът ще пак да каже
  зарад българский войни

  София, декември 1885

 24. Лъчо каза:

  Така е, цената на сръбската дивотия и вярварски шовинизъм, винаги се плаща от тези дето ги засипват бомбите, а не от просташките им водачи, като крал Милан и Милошевич.
  Жалко наистина за децата! Бог да ги прости!

 25. strat62 каза:

  НАТО = варвари, богоборци

  Западна Европа = нео-езичество, лукавство, лицемерие, предетчи на антихристовото царство

  но Бог поругаван не бива!

 26. Антон Николов каза:

  автомата и тръгвам на война срещу всички сърби. Ще им разплача м….. аз на тях! Ще ги смачкам като гниди, ще ги гоня оттук чак до Северния полюс!…
  Браво, г-н Лъчо, не ти трябва червена кърпа, за да се превърнеш в бик!
  Обаче ако я караме по твоята, скоро няма да остане ни сърб, ни българин на Балканите. И не ни трябва Америка-та да идва и да ни бомбардира, сами ще свършим тая работа!
  Отивам да си приготвя гранатите…

 27. Лъчо каза:

  къде видяхте да съм призив да хващате автомати и да тръгвате на война? Аз просто написах за простичките факти! Сърбите ни мразят. Отидете и се убедете,но недейте да говорите наизуст.У тези наши братя(макар те да не признават, че сме братя) има развити чувство за превъзходство над останалите народи. Всяка дума за Сърбия и сръбското има пред себе си определение „велико“. Иначе за вараварската агресия на САЩ е ясно, но защо винаги нещата се политизират и се изразяват симпатии?Нима в Босна и Херцеговина нямаше сръбски безчинства, или в Косово, или в нашата рана- Македония?Айде обяснете ми де! Войната е човешко безумие, независио кой срещу кого е и дали е православен, мюсюлманин или будист.Всички са чеда Божии, но варварските и комплексарски амбиции на някои довеждат до страдание на всички.

 28. Лъчо каза:

  Ето откъс от книгата на Свети Николай Велимирович- „Войната в светлината на Библията“:
  „През 1885 г. на Балканите избухна война между сърби и българи.Войната бе започната от сръбския крал Милан, който в това време беше отпаднал от вярата в Бога.Кралят живееше живот, който в много неща беше за съблазън на народа си и заради който в по-късни години той сам се каеше.Освен това, той много съгреши Православната църква, като въведе симонични такси в църквта и свали законната църковна йерархия.Сръбският крал бе поласкан от австрийския император, който нямаше интерес сръбският и българският народ, единни по раса, вяра и език да живеят в любов.От тази лицемерна ласка и възгордян от своите успехи в по-ранните войни срещи турците, а и от получената си кралска титла, сръбският крал се надигна и обяви война на българите, един почтен и християнски народ, който току-що бе започнал да гради своя дом в свобода.Войанта беше кратка, но кървава. И макар, че сръбскакият крал имаше войска, по-силна и по-подготвена от българската, той бе победен“.

 29. Лъчо каза:

  За съжаление и по-нататъшната история на нашите отношения със сърбите е все така трагична и причината наистина не е в нас. Малко известен факт за Сръбско-българската война е, че преди започването и, братът на крал Милан е на посещение в Букурещ, където е уговарял румънско нападение срещу България от север, но дипломатическата намеса на Германия предотвратява една катастрофа за нашето Отечество само 7 години след неговото освобождение.Познайте какво щеше да се случи, ако православните ни братя румънци се бяха намесили! Въпроси за всички поклонници на Руската империя: Къде беше любимата Русия тогава? Защо тя не призна Съединението на България? Защо изтегли целият си офицерски състав от българската войска и практически я лиши от опитни офицери в навечерието на войната? Защо не спря сръбската агресия? Моля отговорете ми на тези въпроси!

 30. Антон Николов каза:

  Тогава пък ще речеш, „а защо се намеси“ и така до безкрай. Нямаш угаждане!
  А както си тръгнал за сърбите, хайде кажи един българин да е написал такава хубава критика за нашите грешки и да похвали сърбите, както прави св. Николай Велимирович. Той поне постъпва достойно!
  Що се отнася до „чувството за превъзходство“ на сърбите, де да имахме и ние такова, защото малко самочувствие не би ни било излишно. И без друго се държим като и сме мижитурки. Тия поне наистина имат някакво национално достойнство, което им прави чест! Впрочем, ако в България се бяха случили тия неща, които напоследък сполетяха сърбите, да сме се размазали като медузи на слънце! А сърбите намериха сили и ОЦЕЛЯХА! Евалла!

 31. Лъчо каза:

  Русия не само не се намеси, но и одобрително наблюдаваше сръбската агресия срещу нас! Да Русия наистина за нас не е майка, а зла мащеха, за Сърбия любяща майка! Хубава черта ни е,ч е нямаме чувство за превъзходство като сърбите, защото пред Бога всички сме равни, тяхното не е национално достойнство, а варварски и дивашки национализъм, довел и самите тях до толкова страдания! За какво оцеляване ми говориш като Сърбия е по-малка и от България и ще став авсе по-малкаНаселението и също изчезва, а териториите и намаляват с пълна сила. Хърватите дори се шегуват, че Сърбия е като Нокиа, защото всеки неин модел е по-малък от предходния! Все пак не мога да отрека, че там има Църква за разлика от България, където си караме по старому, но ако не изоставят шовинизма се обричат на смърт, като и ако ние не изоставим нихилизма, комунизма, евроатлантизма, преклонението си пред Русия, Сащ, ЕС и пословичното си безбожие!

 32. andrey каза:

  Лъчо, бил съм в Сърбия, както и много други хора, и не забелязах никаква омраза към българите. Точно хора като вас създават и поддържат омразата между народите.

  Всичките ви коментари са изпълнени с омраза към някой или нещо. Обърнете внимание на душевното си състояние. В момента не виждам нищо християнско във вас.

 33. Лъчо каза:

  Значи ако се поклоня на Русия и отрека историческите факти за извършените мерзости на моя народ от православните сърби, гърци,румънци и руснаци, ще бъда добър християнин.Сигурно трябва и да мразя от все сърце като вас САЩ и Запада за да съм добър християнин! Съжалявам, но само за това, че някой народ е православен не означава, че аз трябва да съм на негова страна, дори когато върши беззаконие! Сигурно трябва да ръкопляскам за изкланите мюсюлмани в Сребреница от православните сърби.

 34. Мариан Томов каза:

  Казвате че сте ходил в Сърбия, а аз съм живял там повече от 25 години. И знаете ли че бях подлаган на систематично малтетиране, от най-ранното си детство до студентските си години? Само защото съм Българин.
  И трябва да призная че наистина не намирам причини за Вашата тежка православяно-филия.
  За голямо съжаление не съм Ви работодател, и не мога нищо да направя за да бъде спряна Вашата дейност и професионална реализация, с която малко културолози могат да се похвалят. Не Ви мразя защото не Ви познавам, но сте излишен.

 35. Мариан Томов каза:

  Но никак няма да откажа да се видим и да проведем един спор, относно разликата в ориентациите ни. И не гарантирам че дори да изляза прав, това ще Ви спаси от желанието ми да Ви стисна ръката.
  Желая Ви всичко добро.

 36. andrey каза:

  какви са тези брътвежи при вас? Бил съм „излишен“. Инфантилен ли сте, или имате нацистки възгледи за това кои хора са „излишни“? Излагате се.

  За щастие, не сте вие този, който ще определя кой е излишен или не на тази земя. И няма да спрете моята реализация, бъдете сигурен в това.

  Съчувствам Ви за това, което казвате – че сте бил дискримниран в Сърбия. Ако е вярно, не говори добре за сърбите, наистина. Но ако сте се държал и там така, както се представяте в този сайт… може би точно това е била причината за отрицателното отношение към вас, кой знае?

 37. Мариан Томов каза:

  hm, интересно. Като казах че сте излишен, излишен сте като пишещ човек, имах предвид Вашата дейност, ориентация и нагласа към тежката русо-слвянофилия. Съжалявам ако сте останал с впечатленията че съм инфантилен, нацист или че бръщолевя. Привърженик съм на десния либерализъм /надявам се че сте запознат със значението, десният либерализъм няма нищо общо с национализма/ и като такъв е малко вероятно да имам забежки посока нацизъм. Относно дългогодишният ми престой в Сърбия, единствената ми вина беше че съм Българин. И Ви уверявам че абсолютно всички действия на НАТО срещу тях бяха напълно логична реакция. Нямам намерения да продължавам по темата защото няма смисъл, Вие сте човек който е с вече оформено мнение за много въпроси /искрено се надявам/ и аз не мога да повлияя. Вие вечно ще останете да живеете в СИВ и никога няма да ме разберете тъй като съм либерал.

 38. Антон Николов каза:

  Мариане, явно според теб всичко различно от тежката юдео-масоно-американофилия и десния либерализъм е „излишно“ и като такова подлежи на изтребление.
  Значи, и аз съм за боклука! Очаквам скоро НАТО да бомбардира такива нас, като сигурно някой F 16 ще е пилотиран от такива като тебе.
  Ти очевидно мразиш сърбите и искаш те да бъдат изравнени със земята, защото си имал проблеми с тях. Много лично, Мариане, много лично. И аз не долюбвам много хора, но чак пък бомби…

 39. Антон Николов каза:

  Тежка русо-славянофилия или лек, пърхав десен либерализъм?

 40. Мариан Томов каза:

  Напрежение, голямо напрежение гори вътре във Вас. Не, не е нищо лично, тези общества /руското и сръбското/ са дехуманизирани и те в близкото бъдеще няма да се цивилизоват. Цялостната им нягласа е крайна, НЕлиберална, националистическа. Смятат Православието за собствен патент с което са повлияли неправославните им съседи да имат крайно отрицателно отношение към православието.
  И само да добавя – не мразя никого, просто не харесвам принципите следвани от феновете на православянството и смятам ги за ретроградни, нелиберални.

 41. Radko Popov каза:

  Попандей-овци винаги е имало в БПЦ, както сред свещеници така и сред миряни, както за дълбоко съжаление и нещастие за нашия народ и църква се вижда от някои от по-горните коментари.

 42. Kerigma каза:

  В последния миг:
  „Смърт на Сатаната!“
  извика
  побеснял и велик –
  и обърна назад
  своя топ:
  последната
  граната
  изпрати
  право там
  – в божия храм
  дето бе пял литургия, ектении. . .

  За съжаление наивния селски поп-комунист бе обесен, а трябваше да му се даде време в затвора да се покае. За още по-голямо съжаление неговите (и на народа) духовни развратители интернационалистите Димитров и Коларов избягаха от съд и наказание през вражеска Сърбия във вражеска Съветска Русия . . .

  И да не ме обвинят в русофобство . . .да помене Бог в царството си смелите белогвардейци помогнали на народа да потуши метежа от септември 1923та. . . .да помене Бог в царството си и богословите белогвардейци създали най-добрата православна школа в Париж . . .

 43. Kerigma каза:

  В последния миг:
  „Смърт на Сатаната!“
  извика
  побеснял и велик –
  и обърна назад
  своя топ:
  последната
  граната
  изпрати
  право там
  – в божия храм
  дето бе пял литургия, ектении. . .

  За съжаление наивния селски поп-комунист бе обесен, а трябваше да му се даде време в затвора да се покае. За още по-голямо съжаление неговите (и на народа) духовни развратители интернационалистите Димитров и Коларов избягаха от съд и наказание през вражеска Сърбия във вражеска Съветска Русия . . .

  И да не ме обвинят в русофобство . . .да помене Бог в царството си смелите белогвардейци помогнали на народа да потуши метежа от септември 1923та. . . .да помене Бог в царството си и богословите белогвардейци създали най-добрата православна школа в Париж . . .

 44. andrey каза:

  и макар денят прошка вече е минал, все пак искам да се извиня на хората от форума, които съм обидил или причинил болка съзнателно или несъзнателно: Лъчо, може би Мариан, Керигма… може да има и други. Простено-простете!

 45. Kerigma каза:

  Уважавам твоето малко по-различно мнение и се радвам че съществува многообразие в мненията за да изкристализира истината защото е казано: „Истината ще ви направи свободни!“
  Простено-прости!