Папата ще се срещне днес с Вселенския патриархИзточник: Actualno.com

Днес, по време на втория ден от посещението си в Турция, папа Бенедикт Шестнайсети ще се срещне с Вселенския патриарх Вартоломей Първи в Истанбул, съобщава Асошиейтед прес.

Целта на срещата на папата и духовния лидер на 300 милиона православни християни от цял свят Вартоломей Първи е да се направи опит за прекратяване на разделението между православните и католиците.

Планирано е преди това папа Бенедикт Шестнайсети да посети Ефес, както и къщата на Дева Мария, която се намира между Ефес и град Селчук, да отслужи кратка литургия и да изнесе проповед, което ще бъде и единствената му изява под открито небе по време на пътуването му.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...