Папа Бенедикт ХVІ: Бракът между хомосексуалисти е сериозна грешка


Източник: news.rnn.gr

Темата за гражданския брак между хомосексуалисти в Италия предизвика реакциите и на политиците и на Църквата. Многобройните прояви, организирани в Рим в подкрепа на правата на хомосексуалистите, предизвикаха реакцията на Папа Бенедикт ХVІ.

Той ги порица, като заяви, че гражданският брак между хора от един пол е сериозна грешка, която засяга авторитета и целта на пълноценното семейство.

От своя страна правителството на Берлускони заяви, че “тези прояви предизвикват отвращение”, въпреки че въпросът за признаване на гражданския брак между хомосексуалисти беше част от предизборните обещания.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...