Папа Бенедикт XVI: Човекът от постмодерното общество има нужда от Спасител


Източник: Нетинфо

Човекът от постмодерното общество повече от всякога има нужда от Спасител, защото е изправен пред коварни заплахи срещу личността и духа, заяви в рождественското си послание тази година Папа Бенедикт XVI.

Светият отец разкритикува илюзиите на самодоволния и уверен в себе си човек на XXI век, който смята, че сам гради съдбата си.

"Това не е така. Във време на изобилие и невъздържано потребление, има хора, които умират от глад и от жажда", припомни папата. Той отбеляза, че все още съществуват робството, омразата на верска и расова основа, военните конфликти и лошите условия на живот.

Именно от дълбините на бленуващото за наслада и отчаяно човечество се издига разтърсващ вик за помощ, каза Бенедикт XVI.

По думите му съвременното човечество се нуждае от спасители, защото обществото, в което живее, е по-сложно, а заплахите – още по-коварни.

Папата говори и за конфликтите, обхванали различни точки на света, и призова за тяхното бързо решаване.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...