Патриарх Алексий е загрижен за съдбата на афганистанеца, приел християнството


Източник: Патриархия.Ру

На 28 март Негово светейшество патриарх Алексий изпрати до президента на Ислямска република Афганистан Хамид Карзай писмо със следното съдържание:

„Позволете ми да изразя своята загриженост за съдбата на гражданина на Афганистан Абдул Рахман. Уважавайки напълно законодателството на Вашата страна, аз заедно с това Ви моля да проявите милосърдие към този човек, приел християнството преди 16 години.

Никой човек не може да бъде насила принуден да остава член на някаква религиозна общност.

Надявам се, че Вашето мъдро и милосърдно решение ще продължи традицията на търпимостта и отказа от насилствената принуда в религията, свойствена от древни времена на исляма и народа на Афганистан.

Желая Ви добро здраве, всяческо благополучие и успехи в служението на Вашия народ”.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...