Патриарх Алексий ІІ обяви първите трима лауреати на МОФ „Единство на православните народи”


Руският патриарх Алексий ІІ назова пред московските медии първите трима лауреати за премиите на Международен фонд „Единство на православните народи” по време на годишно-отчетното събрание на фонда, което се проведе в Москва на 29 март. Това са Варшавският и на цяла Полша Архиепископ Сава, Президентът на Арменската република Роберт Кочарян и Компанията “Газпром”.

Дейността на фонда се извършва под попечителството на Негово Светейшество Алексий ІІ, Патриарх Московский и на цяла Русия.

Проф. Валерий Аркадиевич Алексеев, който е президент на Фонда, отчете дейността на отделенията на фонда в Русия, а също така и на задграничните представителства и отделения. Присъстваха ръководителите на представителствата в Украйна, Молдова, Сърбия и Черна гора и България.

Особено внимание по отношение на България получи проектът “Различният от мен е мой приятел”, който е част от Патриаршеската програма на Фонда за работа с децата, която се нарича “Непотеряное поколение”.

Орден “Свети преподобен Сергий Радонежки ІІ степен” получи членът на Фонда и на Комисията по премиите изпълнителният директор на “Овергаз-инк” Сашо Дончев.

Елисавета Миленова, ръководител на представителството на фонда в България, поднесе на Негово Светейшество Алексий ІІ и на всички присъстващи на събранието поздрави и пожелания за добро здраве и успех от Българския Патриарх Максим и подари на Алексий ІІ икона на Свети Киприан, наричан “Българина”, Митрополит Киевски и Московски. Патриархът сподели, че през есента ще има големи тържества, посветени на светеца.

Информацията е любезно предоставена от г-жа Елисавета Миленова,
представител на МОФ „Единство на православните народи” за България

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...