Писмо от цар Николай I бе открито църква в Курск



Фотография: kpravda.ru

„Истинско чудо се случи в църквата „Рождество Христово“ в село Шатовка в Курска област. По време на ремонта в църквата беше открито писмо с важно историческо значение.

В процеп на стената зад иконостаса, висока 6 метра, бе намерен прилежно сгънат документ.

Фотография: kpravda.ru

Когато енорийският свещеник протойерей Николай Руденко разгърнал листа хартия, „той възкликнал удивено“, осъзнавайки какво държи в ръцете си.

Писмо от цар Николай I от 1845 г.

Писмото, в момента рамкирано в стъкло, е добре запазено, само по краищата е леко обгоряло. „Навярно е било скрито през годините на атеистичния режим, когато над свещениците е тегнела заплаха за разстрел, ако се молят за царското семейство“, предполага о. Николай.

В писмото, което вероятно е било разпространено във всички църкви в Русия, царят съобщава за преждевременната кончина на племенницата си – великата княгиня Елизавета Михайловна, която умира по време на раждане, и моли всички да отправят молитви към Бога за упокой на душата ѝ.

„Реликвата, която държа в ръцете си, е на почти 200 години. Това е дар от Бога за нашата древна църква “, споделя о. Николай.

 

Източник: orthochristian.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...