Послание на Александрийския Патриарх до Вселенския Престол




Източник: ec-patr.gr

Писмо-отговор на Негово Блаженство Александрийския патрирах г-н Теодор ІІ до Негово Светейшество Вселенския патрирах г-н г-н Вартоломей във връзка с избирането на Негово Преосвещенство архиепископа на Амфиполис Василий (19.06.2006).

Прот. Номер 1351

Светейши и божествени Архиепископе на Константинопол, Новия Рим и Вселенски Патриарше, в Христа Бога възлюбени брате и съслужителю на наше смирение, г-н Вартоломее, обръщаме се към вас с най-мили чувства, като ви прегръщаме Ваше обично в Господа Светейшество.

С радост приехме Вашето писмо от осми юни във връзка с избора на епископа на Сергиево Василий за епископ на просиялата в древност епископия на Амфиполис и въдворяването му в йерархията на Вселенския Престол и горещо благодарим на Ваше възлюбено Светейшество.

Също така най-братски Ви уведомяваме, че се намираме в пълно съгласие за онова, което Ни изяснихте относно подробностите, свързани със случая. Ние ще допринасяме всячески за запазването на номоканоничния ред и Предание на Православната ни Църква.

Затова отново благодарим за Вашата вежлива постъпка да Ни уведомите своевременно. В любов и благоразумие Ви поздравяваме, като се молим Бог да Ви даде сили за Вашето дело и висше назначение. Прегръщаме Ваше братско Светейшество в светоцелувание, като оставаме Ваш в Господа брат.

Теодор ІІ Александрийски
във великия Град на Александрия, 19 юни 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...