Православните движения на Русия ще проведат свой „Руски марш“ на 4 ноември


Източник: Интерфакс

Москва. Няколко православно-патриотически организации заявиха, че няма да участват в т. нар. "Руски марш-2006" на 4 ноември (празнуван в Русия като Ден на националното единство) и ще организират собствено масово шествие по друг маршрут.

"Ние, православно-патриотическите организации, участващи в подготовката на "Руския марш-2006", го разглеждахме като начин за консолидиране на разделения днес руски народ в името на разумни национални политически искания", се казва в съвместна декларация на движенията "Народен събор", "Събор на православните хоругвоносци" и "Бастион". Заедно с това те заявяват, че не желаят да участват в една акция с крайни националисти и "оранжеви революционери" като тяхна "православна декорация", дискредитирайки с това истинския руски патриотизъм. Според тях 4 ноември (когато се празнува и Казанската икона на Божията майка) не е "ден за борба с имигрантите", а православен и народен празник.

Във връзка с това те възнамеряват да проведат на тази дата собствено православно-патриотично шествие с национални знамена, православни икони и хоругви и призовават всички православни и патриотични организации на Русия да участват в него.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...