Православни богослови от цял свят ще обсъждат в Москва църковната есхатологияМеждународна научно – богословска конференция на тема Есхатологичното учение на Църквата ще се проведе тази година от 14 до 17 ноември в Москва, съобщава днес Интерфакс. Богословската конференция на Руската православна църква, която се провежда веднъж на две години, е крупен международен интелектуален форум, който събира под егидата на синодалната богословска комисия най-добрите православни богослови на съвременността, за осмисляне на текущи проблеми на църковния и на обществения живот и за изработване на християнско отношение към призивите на съвременния свят.

За участие в конференцията ще се съберат богослови и научни дейци от много страни: Австралия, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Франция, САЩ, и редица други, както и представители на поместните православни църкви. В работата на форума ще вземат участие видни историци, политолози, философи и публицисти.

„Глобализация и есхатология” е темата на кръглата маса, която ще се проведе в рамките на конференцията, под председателството на Смоленски и Калининградски митрополит Кирил.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...