Празнувания в Атина по случай годишнината на св. Йоан ЗлатоустИзточник: ecclesia.gr

Светият синод на Атинската архиепископия обяви началото на чествания във връзка с годишнината (1600 години) от преселението в отвъдното на св. Йоан Златоуст.

Във връзка с това събитие Светият Синод обяви преместването за поклонение на мощите на великия светец от манастира Варлаам в Метеора в храма на общежитието на Апостолики Диакониа в Атина „Света Варвара” на 24 януари.

След като на 27 януари бе отслужена Божествена Литургия на празника на преместването на неговите мощи, днес те бяха поставени в митрополийския храм в Атина, където бе извършена Архиепископска и Синодална Литургия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...