Русия смята да освободи религиозните общности от данъциИзточник: Електронният вестник на България

В руската Държавна дума бе внесена поправка в Данъчния кодекс, според която религиозните организации ще бъдат напълно освободени от имуществени налози. Инициативата е на депутата от фракция „Родина” Александър Крутов. Предложението му е подкрепено от всички религиозни общности в страната, съобщава „Коммерсант”.

В същото време подобна поправка е планирана и от Министерския съвет. Правителственият секретар по религиозните въпроси Андрей Себенцов отбеляза, че същият подход трябва да бъде приложен и по отношение на благотворителните организации.

За религиозните организации се предвиждат и други данъчни облекчения. Православната Църква и в момента не плаща имотен данък, но само за тези обекти, които се използват за религиозна дейност. Ако предложението бъде прието, това ще помогне много на Църквата да разшири мисионерската си дейност, реставрацията и строежа на храмове, издаването на специализирана литература, организирането на поклоннически пътувания и т.н.

Към момента в Русия има 207 мъжки и 226 женски православни манастири, 127 православни приюти и 4 700 хиляди неделни училища. Освен това има и 220 католически приюта, 4 000 джамии и 70 синагоги.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...