Руският Съюз на православните граждани се готви за „пролетно контранастъпление“


Източник: News.ru

Москва. 20 февруари. Православната общественост на Москва възнамерява да проведе през пролетта серия акции в подкрепа на позициите на Руската православна църква в училището, армията и телевизията.

"Днес главната заплаха е "кухненското православие" – аполитично и бездейно, неспособно да брани своите интереси. Ако продължим и занапред да се борим само с опасността от компютърните игри, ние ще се окажем извън магистралата на историята", заяви говорителят на Съюза на православните граждани Кирил Фролов.

Той подчерта, че отговорността за евентуалния провал на проектите за въвеждане на предмета "Основи на православната култура" в училищата и вузовете и на институцията "полкови свещеник" в армията ще носят самите православни християни. "Така повече не може да продължава", каза той.

Фролов нарече въвеждането на курса "Основи на православната култура" и на военното духовенство "най-важен национален проект за нравствено възраждане на нашия народ". По думите му, в рамките на "пролетното контранастъпление" на Съюза на православните граждани ще има митинг пред кметството на Москва в подкрепа на решението на столичните власти за забрана на гей-парада и пред представителството на Евросъюза в Русия в знак на протест срещу приетата наскоро резолюция на Европарламента "За хомофобията в Европа", в която се призовава за борба с общественото неприемане на хомосексуализма.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...