Руското църковно обединение е добър пример за целия православен свят


Източник: Интерфакс

Възстановяването на единството на Руската православна църква зад граница (РПЦЗ) и Църквата в Русия ще реши проблемите, свързани с църковното разделение в редица православни страни, заяви секретарят на Отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия протоиерей Николай Балашов.

"Преодоляното разделение в Руската църква ще послужи за доброто на цялото световно православно семейство. Ако това разделение се прекрати, по-лесно ще могат да се излекуват разколите, които съществуват днес в Гърция, България, Румъния", каза отец Николай на пресконференция в Москва.

Той подчерта убеждението си, че "това ще бъде прекрасен пример и модел за възстановяване на единството във всички православни Църкви".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...