Руснаците се колебаят по въпроса за произхода на човека


Източник: ufolog.ru

Според последното допитване на руската социологическа агенция ВЦИОМ, жителите на Русия все още не са решили коя от теориите за произхода на човека е най-приемлива за тях.

За теорията на Дарвин са се изказали 24 процента от участниците в допитването. Още толкова смятат, че е вярна версията за Сътворението, изложена в Библията.

Има и хора, които не подкрепят нито едната, нито другата версия. 5 процента от респондентите са заявили, че според тях хората са произлезли от космически пришълци. А 35 процента смятат, че съвременната наука засега не е в състояние да реши въпроса за произхода на човешкия род и затова не могат да дадат отговор.

Въпреки това повечето руснаци са толерантни по въпроса за преподаването на теорията за човешкия произход в училище. 65 процента смятат, че личните им съмнения в теорията на Дарвин не са повод тя да бъде изключена от школските учебници. 63 процента заявяват, че учениците трябва да се запознават както с "дарвиновата", така и с "божествената" теория за появата на човека.

При това 20% от запитаните все пак смятат, че дарвинизмът трябва да бъде изключен от училищната програма.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...