Син на Осама бин Ладен иска да се срещне с папата


Танюг

Омар Осама бин Ладен, син на водача на Ал-Кайда Осама бин Ладен, заяви, че иска да се срещне с папа Бенедикт ХVІ и да посети Ватикана. Той изрази това желание в интервю пред частния италиански телевизионен канал LA7.

„Наистина искам да се срещна с папата в църквата „Свети Петър”, но ми казаха, че не е лесно”, заяви бин Ладен, който за себе си твърди, че е мюсюлманин, строго придържащ се към вярата.

Както съобщи агенция ДПА, Омар бин Ладен (26) пристигна от Швейцария в Рим, придружен от съпругата си Зайне Алсабах, 52-годишна британка, чието име преди да приеме исляма беше Джейн Феликс Брауни. В момента двамата живеят в Кайро.

В интервюто Омар, едно от 19-те деца на Осама бин Ладен, заявява също, че вярва, че баща му е все още жив. „Не вярвам баща ми да е мъртъв, иначе щях да го зная, целият свят щеше да го знае”, изтъква той.

В друго интервю, направено в Кайро от италианската телевизия, синът на Осама бин Ладен споменава, че не е виждал баща си от няколко години. „Последният път, когато видях баща си, беше през 2000-2001 година. Намирах се в Саудитска Арабия и изпитвах голяма тъга заради всички жертви (на нападението от 11 септември)”, твърди Омар и допълва, че баща му имал „благородно сърце”.

Заедно със съпругата си Омар смята да организира през март в Сахара конно надбягване на пет хиляди метра с цел утвърждаване на мира. Според него, то ще се бъде парасъстезание на автомобилното рали Париж-Дакар, което тази година не се състоя поради заплаха от терористични нападения.  

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...