Среща между патриарх Вартоломей и румънския президентВселенският патриарх Вартоломей се срещна с президента на Румъния, Траян Басеску, и водената от него делегация, на 29.09.2005 год. във Фенер, Истанбул.

Turkish Weekly подчертава, че Вселенският патриарх е използвал случая, за да заяви, че „Турция е част от Европа”. „За това няма никакво съмнение. – е допълнил Вартоломей – След реформите на Ататюрк нашата страна стана част от Запада”.

Президентът е бил съпровождан от Министъра на културата Адриан Йоргулеску, заместник-министъра на икономиката Георги Погеан и съветника на президента Теодор Столоян, както и от техни сътрудници.

Президентът Басеску и Патриарх Вартоломей са провели сърдечен разговор на кафе и шербет, след което президентът и водената от него делегация се поклонили в Патриаршеския храм “Св. Георги”.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...