Среща на Синодите на Католическата църква от Югоизточна Европа


Източник: news.rnn.gr

На 3 март на о. Керкира (Корфу) ще започне работа шестата Годишна среща на Председателите на Римокатолическите Синоди от Югоизточна Европа, под егидата на Съвета на Католическите Йерарси на Европа и на Светия Синод на Римокатолическия Архиепископ на Керкира Йоанис Спитери.

Участие в срещата ще вземат Председателите на Синоди на Римокатолическата Църква от Албания, България, Босна и Херцеговина, Гърция, Румъния, Македония, Сърбия и Черна Гора.

На срещата ще присъстват представители на Светия престол, апостолският нунций в Гърция Патрик Ковени, Секретарят на папския съвет "Justice and Peace", и Апостолският нунций в ЕС Андре Депюи.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...