Станислав Дживиш се извини заради полските свещеници, сътрудничили на комунистическите тайни службиИзточник: Нетинфо

Варшава. Някогашният личен секретар на покойния папа Йоан Павел Втори Станислав Дживиш се извини за действията на полски свещеници, сътрудничели на бившите комунистически тайни служби, предаде Асошейтед прес.

От името на църквата в Краков аз се извинявам на онези, които смятат, че са пострадали от отношението на някои свещеници, заяви Дживиш, който е архиепископ на Краков.

Неотдавна стана ясно, че някои свещеници от Римокатолическата църква в Полша са били сътрудници на тайните служби по време на комунистическия режим в страните.

Дживиш призова поляците да не губят вярат в Църквата въпреки тези разкрития. (БТА)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...