„Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи вече и в 16 млрд. пиксела онлайнИзточник: Нетинфо

"Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи – един от най-известните, обсъждани и противоречиви шедьоври на световното изкуство, вече може да се разгледа и в най-малките подробности в интернет.

Снимка от уникалните 16 милиарда пиксела на творбата е качена на уебсайта Haltadefinizione.com. Това е 1600 пъти повече от възможностите на стандартна 10-мегапикселова цифрова камера, пише Би Би Си.

Онлайн визуализацията позволява на зрителите да увеличават и разглеждат който и да е фрагмент от картината сякаш е на сантиметри пред очите им, както и да забелязват невидими иначе детайли.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...