Тверски ротарианци даряват три кръста за новата църква във Велико Търново


Източник: Darik News

Да бъдат изработени и доставени три кръста за новата църква във В. Търново, която се строи в район Качица е поел ангажимент президентът на Ротари клуб в град Твер. Всеки от кръстовете ще тежи 84 килограма.

Това стана ясно по време на празниците на Твер през юни, когато се срещнаха президентът на руския клуб Чаушан и президентът на Великотърновския Ротари клуб Йордан Грозданов.
Градежът на най – голямата църква във В.Търново, която ще носи името “Възкресение Христово”, е посветен на 130-тата годишнина от Освобождението на В. Търново.
Храмът ще бъде построен на историческо място, където са погребани костите на загиналите за Освобождението ни войници, известно като руските гробища.
По инициатива на Ротари клубовете във В. Търново и Твер ще бъде построен паметник на ген. Гурко в имението Сахарово, близо до руския град, където военачалникът е погребан.
През 2004 година ротарианците от двата клуба създадоха фондация „Гурко”, чиято цел е да възстанови делото на генерала в паметта на хората.
В имението Сахарово ще бъде построен комплекс, който ще пресъздаде живота в края на 19 век. Той ще бъде отворен за посетители след година.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...