Тверски ротарианци даряват три кръста за новата църква във Велико ТърновоМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Idiot каза:

  Дали е допустимо Църквата да приеме такъв дар? Трябва ли едната ръка да знае какво прави другата или не? Но в този случай, както и в случая със сестра Христина, те ще бъдат споменавани в съответния храм при всяка литургия. Обаче … Те ще могат ли да преминат последните няколко митарства? Даже и при тази благотворителност? Само Господ знае. Слава на Господа!!!

 2. Дон Кихот каза:

  А допустимо ли е гейове и атеисти да стават владици? И не са ли по-страшни и по-вредни от всякакви кротки ротарианци?
  .
  Не се залъгвайте, никакви митарства няма. Това не е библейско учение: http://www.truden.com/modules.php?name=News&file=article&sid=220

 3. andrey каза:

  Интересна статия, въпреки че е написана сякаш не толкова от позицията на богослов, а на светски религиовед. Имате ли нещо против да я публикуваме и на този сайт?

 4. chorbalan4o каза:

  отец Павле,

  браво за статията. Много добре е анализирана темата за митарствата. Само си пропуснал в изследването да споменеш за „Душата след смъртта“ на Серафим Роуз… Много зле въздействаща книга. За съжаление.

 5. Дон Кихот каза:

  Имайте предвид, че Роуз е минал през повечето азиатски религии, за да стигне до едно крайно православие, което вижда света само черно и бяло, през манихейски очила. А монасите от неговия манастир Платина са бивши членове на окултистки орден (Lucas, P. C. The Odyssey of a New Religion. The Holy Order of MANS from New Age to Orthodoxy. Bloomington (IN), 1995). Както пише божественият Павел, не вярвайте на всеки дух, а изпитвайте дали е от Бога.

 6. faf каза:

  Прекрасна статия.И много ми хареса че се повдига въпроса за атеистите и гейовете в раса