Фундаменталистите предричат „Обамагедон“ за Америка


В навечерието на президентските избори в Съединените щати, които ще се проведат на 4 ноември, много протестанти-традиционалисти и фундаменталистки медии, свързани с Републиканската партия, лансират твърдението, че евентуалната победа на представителя на демократите Барака Обама ще бъде Божие наказание за Америка, твърди британският вестник "Guardian".

Много протестантски медии, симпатизиращи на Джон Макейн, например списанието "Townhall", предричат скорошен "Обамагедон" – рухване на традиционните ценности в случай на победата на чернокожия демократ, развихряне на абортите и хомосексуализма, пише вестникът.

В основата на политическата стратегия на убедените републиканци е залегнала религиозна доктрина, твърди той. Според нея християните трябва да встъпят в борба с дявола и да оглавят правителствените и обществените институции. Една евентуална победа на Макейн ще бъде възприета от фундаменталистите като реализиране на волята на Господа. Но ако победата бъде спечелена от Обама, всяка несполука и криза по време на неговото управление ще бъде приписана на Божия гняв, отбелязва изданието.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...