Християните по света се увеличават по-бързо от населението на ЗемятаИзточник: Мараната

Християните по света се увеличават с по-високи темпове, отколкото цялото население на Земята. По данни на британския институт "Christian Research", днес християните наброяват 2,12 млрд. души, което е с повече от 140 млн., отколкото преди 5 години.

През последните години броят на последователите на Иисус се е увеличавал ежегодно с 1,3%, докато населението на Земята – с 1,2%. Броят на християните намалява само в Европа.

Най-голям е прирастът на християнското население в Африка (2,6%) и Азия (2,4%). При това най-бързо расте паството на т.нар. харизматични църкви. Следващата най-многобройна религия е ислямът – 1,3 млрд., следвана от хиндуизма – 870 млн.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...