Хуманитарна помощ от медикаменти и медицинско оборудване е изпратена в Зимбабве


Източник: SCOBA NEWS

Организацията Международна православна благотворителност (МПБ) разширява дейността си в Африка чрез хуманитарна помощ, която ще достигне до 30 000 души.

Галопиращата инфлация и влошаващите се социални условия на практика лишиха стотици хиляди хора в Зимбабве от адекватна медицинска помощ. Неотдавнашната доставка на болнични консумативи, медицинско оборудване и животоспасяващи лекарства, възлизащи на 1.5 млн. долара, осъществена от Международна православна благотворителност, ще отговори на тази крайна нужда. Доставката в Зимбабве представлява част от разгръщането на дейността на МПБ в Африка.

Дарението, което ще помогне приблизително на 30 000 души, включва болнични консумативи, хирургически инструменти, консумативи за лабораторни изследвания и широкоспектърни антибиотици, използвани за лечение на СПИН и други инфекциозни заболявания. Доставката пристигна на 1 юли в болница “Луиза Гуидоти” в Мотоко и ще бъде разпределена сред три други медицински центъра: Мисионерска болница “Св. Михаил” в Нгези, Здравен център за лечение и подпомагане на жени “Г. Спаньоли” в Хараре и Здравен център “Нямаяро” в Чинхойи.

“Твърде малко са добре функциониращите болници в Зимбабве”, споделя консултантът на МПБ Франк Карлин. “ Хората пътуват до 180 км, за да получат медицинска помощ в “Луиза Гуидоти”.” Д-р Карло Спаньоли, главен хирург и директор на болница “Луиза Гуидоти”, изрази своята благодарност към МПБ: “Бог да благослови вас и приятелите от православната църква в САЩ за всички тези безценни кашони с лекарства и оборудване. Зимбабве е сред най-бедните и уязвими страни в Африка и ние сме благодарни за тази помощ.”

Закупуването и транспортирането на доставената помощ стана възможно чрез дарение от страна на Roberto Bazzoni Onlus, организация с идеална цел със седалище в Италия. Northwest Medical Teams International осигуриха самото дарение.

“Тази пратка е израз на ангажимента на МПБ към разширяване на хуманитарните програми в Африка и оказване на специална подкрепа за селското население”, каза главният изпълнителен директор на МПБ, Константин М. Триандафилу. “Въпреки че това е нашият първи проект в Зимбабве, ние очакваме едно бъдещо сътрудничество с Негово високопреосвещенство митрополитът на Зимбабве Георги, който поддържа медицинска клиника в своя диоцез и планира изграждането на болница в бъдеще.”

МПБ е основана през 1992 г. като официална агенция за хуманитарна помощ на Постоянната конференция на каноничните православни епископи в Америка (SCOBA). От тогава тя е осъществила програми за подпомагане и развитие на стойност над 226 млн. долара в 30 страни по света.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...