Coca-Cola се гаври с православни светини?Русская линия

Вярващите от руския град Нижни Новгород обвиняват компанията „Coca-Cola“ в разпространяване на „кощунствена реклама, оскърбяваща религиозните чувства и унижаваща националното достойнство“. Рекламата на американската напитка, която може да се види в града, съдържа изображения на православни храмове и кръстове, обърнати с главата надолу и вписани в силуета на бутилка кока-кола.
Колективни протести с искания за наказателно преследване срещу компанията бяха изпратени до прокуратурата на Нижегородска област с копия до губернатора и местния архиепископ Георгий, съобщава „Коммерсант – Нижний Новгород“. „Все още не сме забравили как американците унищожаваха православните храмове в Сърбия, при нас пък те започнаха с друго – с оскверняване на светините. Дълбоко сме възмутени от това, че една американска компания си позволява да се гаври с православните, национални светини на руския народ“, се казва в апела, под чийто текст има повече от 440 подписи, съобщава Благовест-инфо.

Аналогични апели от името на две жителки на града – Нина Моисеева и Галина Братанова – бяха изпратени до губернатора Валерий Шанцев и архиепископ Георгий с призив да се застъпят за православните светини. Прессекретарят на Нижегородската епархия отец Игорь Пчелинцев заяви, че епархията ще подкрепи протеста на хората. „Вярващите изразяват своята загриженост, бранят своите права, това е напълно нормално“, отбеляза той.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...