Взаимодействие между Църквата и държавата за възпитанието на деца-сирациМоже да харесате още...

2 Отговори

 1. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Игра с огъня –

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-01-13&article=309000

  Странни неща започнали да се случват на режисьора Жоро Славчев от Le Spot Production, който засне новия клип на Антонина „Мразя“. В една от сцените звездата на „Съни мюзик“ трябвало да прави магии насред огромен пентаграм, обляна в зловещата светлина на десетки запалени свещи. Малко след това странните случки започнали. Жоро заминал в планината да кара ски с приятели. Незнайно откъде на сутринта открили, че едва си поемат дъх – цялото пространство било наситено с тежък газ, вероятно изпуснат от газовата система в караваната.
  Няколко дни след това режисьорът претърпял катастрофа с джипа си. На събиране в дома му вечерта се подпалила салфетка и за секунди пламнала цялата маса, а за капак мистериозно цялата памет на компютъра му се изтрила до последния запаметен файл. Въпреки всичко клипът излиза в края на януари.

 2. Дон Кихоте,
  Те пак ни в клин, ни в ръкав ни занимаваш с твоите съпреживявания. За да можеш да ни плашиш със свръхестественото ти трябва да си в контакт с него. За да докажеш контакта си трябва да можеш да тълкуваш Божията воля, да знаеш Божия план за нас, да можеш да издействаш от Бога даяния на хората, които имат нужда – на кого любов, на кого работа, на кого успехи в професията, на кого признание, на кого изцеление, на кого раждане на дете, на кого разяснение на Божието слово, на кого обяснение на чудесата в Църквата и извън нея. Всичко това заедно с живота и дела по Христа и апостолите, всеотдайност и жертвеготовност за ближния, както сме свикнали да разпознаваме попа от историята ни. Днес БПЦ не прави нищо от това, затова народа ходи по врачки, по гадатели, по ходжи, по хороскопаджии, по нумеролози и прочие люде, които ни разказват за знаците на звездите и на съдбата и ни дават лек за нашите търсения. Защото очевидно е, че доказателството за връзката на БПЦ с Бога е много трудно.