Семинар „Социална свързаност и подкрепа“ ще се проведе в гр. Елин Пелин и с. Горна МалинаСтартира проект за популяризиране на социалните услуги сред църковната общност. Началото ще бъде дадено с двудневен семинар на 25 и 26 април. Събитието ще се проведе в село Горна Малина и град Елин Пелин. Домакини на семинара ще са Центровете за социална рехабилитация и интеграция „Свети Йоан Рилски“ и „Таланти и иновации“, в които се развиват първите социални услуги към Българската православна църква.

Семинарът ще започне в 11:00 ч. с молебен в храм „Успение Богородично“ в с. Горна Малина, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, Наместник-председател на Св. Синод и Наместник на овдовелия Софийски епархийски престол. Събитието ще продължи в конферентната зала на социалния център „Свети Йоан Рилски“, намиращ се в двора на църквата. Следобед са предвидени презентации по важни теми, свързани с регистрацията на НПО, лицензиране за предоставяне на социални услуги и други. Вторият ден от семинара ще се състои в социалния център „Таланти и иновации“, а участие ще вземат представители на академичната общност – проф. дфн Албена Чавдарова и доц. д-р Костадин Нушев.

Гости на събитието ще бъдат зам.-министърът на труда и социалната политика г-н Лазар Лазаров, председателят на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика г-жа Деница Сачева, председателят на ДАЗД д-р Теодора Иванова, изпълнителният директор на АКСУ г-жа Виктория Тахова, представители на духовенството от Българската православна църква.

Проект „Социална свързаност и подкрепа“ се изпълнява от Сдружение „Света Богородица“ и е финансиран от Фонд „Социална закрила“. Целта на проекта е да повиши информираността относно социалните услуги и предоставянето им от страна на Църквата. Предвидено е провеждането на още три подобни семинара в страната.

За контакт: Център за социална рехабилитация и интеграция „Св. Йоан Рилски“, тел.: 0895 691 244.

Източник: Софийска света митрополия

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...