За Неделя на разслабения и нашето безсилиеМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Иван Караатанасов каза:

  Може би разлабения би се обърнал с гръб на всеки друг който му предложи изцеление, но не и на Господ, защото този човек бивайки евреин, не би се поколебал да приеме изцеление от своя Господар, защото с него би имало и подкрепа за бъдещите отговорности. Мисля, че това има много общо с това че повечето от нас нямат желание да бъдат мощни без Бог. По скоро подсъзнателно всеки иска да е немощен за да дойде Бог и го посети за да се почувства и той малко значим за Божието царство. Заложена ни е воля подсъзнателно, да се борим с живота и отговорностите, но всеки знае, че без Христос живота е безсмислен. Човек е съзнателен а не подсъзнателен. Истинската воля на човек за живот, е в пряка зависимост от прицелната му точка. За някой може да е любов към човек, към общност, идеал или друго, но за вярващия е единствено и само личния контакт с Бога. Изцелението без Бог е за човека. Изцелението от Бог е за Бога. Защо този човек беше единствен изцелен? Мисля че по скоро в немощта си хората търсят Бог.

 2. Симеон каза:

  „Тогава Христос ще ни възложи тежестта на живота като дар, и ще ни даде сили да живеем този живот.“

  КАКВо трябва да значи това? Защо Той трябва да ни възлага тежестта и то точно като дар?? Кой има лесен живот и на кой тежестта я няма,че да ни се дава?

  Готов съм да платя с живота си, за да живея…

  Това в преносен смисъл ли трябва да се разбира? Как така да платиш с живота си,за да живееш?

  Ако има някой,който може да отговори нека го направи 🙂

 3. Симеон каза:

  [quote name=“Иван Караатанасов“]Може би разлабения би се обърнал с гръб на всеки друг който му предложи изцеление, но не и на Господ, защото този човек бивайки евреин, не би се поколебал да приеме изцеление от своя Господар, защото с него би имало и подкрепа за бъдещите отговорности. Мисля, че това има много общо с това че повечето от нас нямат желание да бъдат мощни без Бог. По скоро подсъзнателно всеки иска да е немощен за да дойде Бог и го посети за да се почувства и той малко значим за Божието царство. Заложена ни е воля подсъзнателно, да се борим с живота и отговорностите, но всеки знае, че без Христос живота е безсмислен. контакт с Бога. Бога.търсят Бог.[/quote]
  Хубаво някой е гласувал с ръчичката надолу,но защо не е коментирал,за да обори автора?

 4. Симеон каза:

  Изцелението без Бог е за човека. Изцелението от Бог е за Бога Какво искащ да кажеш с това,опитах се да си го обясня но не мога?

 5. Симеон каза:

  Знчаи така,няма кой да отговори,но да се гласува с отицателен знак може! Много християнско,особено криейки се зад компа,зашото ако беше на живо нямаше как да гласувате с ръчичката и нещата да останат до там!!! Страхливци сте хора