С участието на Църквата за шест години 14 500 бебета са спасени от аборт в РусияПрез последните шест години са спасени 14 500 бебета, благодарение на усилията на Руската православна църква и църковно-обществени организации с нестопанска цел.

Църквата си взаимодейства с 59 неправителствени организации, които също предоставят възможността за консултации преди аборт.

„За шест години, по съвместни църковно-социални програми, ние сме консултирали около 95 хиляди бременни жени, от които 14 500 са продължили бременността си“, каза зам. ръководителят на Синодалния отдел за благотворителност, йеромонах Пантелеймон (Алешин).

Духовникът отбеляза, че днес Руската православна църква развива множество проекти за подпомагане на бременни жени, изправени пред труден избор.

Организирани са 77 приюта за майки и 211 центъра за хуманитарна помощ, разположени в цялата страна. Във всички тези учреждения се предлага и предабортно консултиране.

 

Източник: foma.ru

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...