Ангели превеждат туристи през буряМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. RSA каза:

  Който има очи да гледа, нека види и който има уши да слуша, нека чуе!
  СЛАВА НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ. АМИН.

 2. Дон Кихот каза:

  Ангелите са духове и нямат видима форма – нито дрехи, нито глави, нито крила. Това са човешки измислици и има опасност да изпаднате в идолопоклонство (Колос. 2:18).

 3. Ангел Небесен каза:

  They don’t know who I am
  Or that they worship the Devil
  They don’t know who I am
  They think I’m a……… MIRACLE!!!!! 😆 😆 😆 😆 😆

 4. vency_82 каза:

  че ангелите нямат видима форрма. Това отнася ли се за серафимите и херувимите понеже в Литургията на едно място свещеника казва „…херувими и серафими, шестокрили, многоочити, които високо летят.“?

 5. Дон Кихот каза:

  На някои избраници ангелите са се явявали в удоборазбираема от тях форма – като човеци (Иисус Навин и пр.). Да прощават новопокръстените в този форум, но тези херувими и серафими се появяват след вавилонския плен (Йезекиил) и доста приличат на крилатите хибридни същества от месопотамския пантеон.

 6. prokimen каза:

  Да ми прости Бог, но гледам на рекламата с подчертана критичност.

  Такива прелъстителни екзалтации не могат да са в полза за вярата. От житията на подвижниците във вярата знаем, че когато са имали видения, те се считали за недостойни.

  Явленията от невидимия свят са възможни, но всякога душеспасителни. Повече от убеден съм и че в дадения случай, ако е действително духовно явление, то едва ли ще е за душеспасение.

  Да ни пази Бог от подобни екзалтации и ни дава сили да извървим земния си път към Небесния Иерусалим с духовна трезвост и съзнание за нашето недостойнство.

 7. prokimen каза:

  В горния коментар исках да кажа, че явленията от духовния свят са възможни, но НЕ всякога душеспасителни.

 8. Рътеп каза:

  мхм, Прокимен и аз мисля така.