Светата Литургия и смокините


Източник: athos.alexsoft.gr

Когато отец Венедикт Петракис (1961) бил проповедник в Янина, една неделна сутрин отново тръгнал към един от градските храмове да отслужи Светата Евхаристия и да проповядва. Пред църквата видял някакъв човек, който продавал смокини натоварени на една количка.

 – Покрий количката, благословени, и ела в църквата да се черкуваш. След Литургията ще ги продадеш всички – подканил го отецът.

– Отче – отвърнал продавача с дързък тон – ти си гледай твоята работа, а аз моята!

– Добре, но да знаеш, че докато свърши Литургията, всичките ти смокини ще червясат! – пророчески му казал свещеникът.

Наистина, до края на литургията всички смокини червясали и човекът се принудил да ги изхвърли!

След края на литургията, когато отец Венедикт излязъл от храма, разкаяният продавач се затекъл към него и му поискал прошка.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...