Заедно срещу СодомМоже да харесате още...

24 Отговори

 1. borbi каза:

  БРАВО БРАВО БРАВО на всички изразили не-подкрепата си за хомо-секса.Ненужна ни е идеята Европа-хуманизма и еротиката. „Полето не е само за мотика,трябва и молитва“ Колко читави са били,най-добрите ни мъже и жени от Възраждането,че и до днес?

 2. chingis каза:

  Призивът „Заедно срещу извратеността“ е хубав призив, който напомня на българския народ за „Кървавото писмо“ от Априлското въстание. Съгласен съм, че с извратеността трябва да се внимава и че новите поколения растат в една ненормална атмосфера. Същевременно обаче свободата е ценно нещо и то трябва да се съхранява, защото философията на нова България е основана върху либералното разбиране за свобода. Ако гейовете превръщат България в старозаветен Содом и Гомор, които Бог все някога ще унищожи, то интересно на какво превръщат България хората, които я управляват и които формират културния климат у нас, в това число и официалната БПЦ? И народът пита „Има ли Содом в Църквата?“. Защото у нас властват принципите на мистичната конспирация – подставени лица печелят конкурси и са награждавани от „обществото“, елементарни хора без ценз са на властови позиции, раздават се пари по симпатия и по емоция, има хора, които непрекъснато се експонират в медиите без да са направили нищо в живота си, посредствени музиканти и спортисти взимат повече пари от учителите и лекарите, кадърните млади хора без връзки емигрират и прочие. На тези безобразия ние разчитаме на Европа да въведе ред и сигурност според универсалните световни критериални норми на заплащане на труда и знанието, а не на поощряване на конспирацията. Затова трябва да помислим какво се прави в България за поощряване на истината и честността, които предшестват свободата и да видим тогава по-голямата извратеност у нас от хомосекса.

 3. kolyo каза:

  Изключително правдива и задълбочена статия, отразяваща точно какво се случи пред „Александър Невски“.Дано нашите архиереи се вгледат в младите лица, които се изправиха срещу греха, без да са учили, както писаха някои журналисти, че Бог е любов.А нима това трябва да се учи някъде?

 4. Idiot каза:

  С хомосексуализма трябва да се борим, но не и с хомосексуалистите. Сигурен съм, че няма да се намери такъв човек, който да бие падналия, за това, че е паднал.
  Иначе ми е писнало от политкоректност. Другото `и име е лъжа, друго – лицемерие. Ти си задължен да лъжеш и да наричаш нещата с някакви такива парфюмирани думички, за да бъдем сички добрички. Така ли?
  Противно на политкоректността, ще си позволя да кажа, че отпадъчният продукт от пищеварението ще си остане все тъй вонящ, ако ще и с тонове изискани парфюми да го полеем.
  А, авторът да престане да мери църквата със светския аршин.

 5. kosio каза:

  Акцията на студентите-богослови стъписа жреците на „политкоректността“ в православна и неправославна среда.

 6. kosio каза:

  Андрей, преди десетина години с теб си разменихме по едно открито писмо чрез списание „Мирна“. Май изобщо не си мръднал и на йота през годините. Жалко за изхабената хартия. http://www.dveri.bg/content/view/9228/64/ , хората са достатъчно интелигентни да разберат.

 7. strat62 каза:

  Поздравявам Андрей с добрата статия.

 8. kosio каза:

  Статията е изчезнала от новите сайтове на „Покров“. http://web.archive.org/web/20040710191821/http://mirna.tripod.com/009/tuidyldi.htm
  Нямам какво повече да добавя от казаното преди 10 години.

 9. strat62 каза:

  статията в двери е боклук а Андрей си е казал всичко добре. Но на вас явно надменния тон ви е навик.

  Трябва да има ответна реакция на опитите да се размаже границата между нормално и ненормално. Този парад на педерите е агресивен опит за завладяване на „пространство“.

 10. nekoy_si каза:

  Оказва се, че в България, повлияни от модата и демокрацията на съвсем първосигнално равнище,
  хора, които явно не са способни да мислят, са склонни да подкрепят явления съвсем налудничави.
  Те не искат да видят, че „царят е гол“.
  Не искат и да знаят, че не всичко, което предлага Европа и съвременния свят е добро.
  Защото как може очевадно извратеното да бъде защитавано,
  а възмутените против приемането на ненормалното за нормално да бъдат смятани за какви ли не!?!
  Но въпросът понякога касае личността на тези хора.

 11. nekoy_si каза:

  Един от горе споменатите е известният с подлото си поведение Константин Спиров.
  Той, като завършен-богослов,наясно ли е, че изкривяването на думите на хората е подсъдно?
  Господинът, който се срамува позицията на събратята си в Христа, не се ли срамува,
  че съсипа сайта на „Църковен вестник“, който уж беше дарил, но си го „прибра“ обратно, защото не му позволиха да си разиграва
  коня, както иска?
  Не се ли срамува, че оплю официалния сайт на БПЦ, вместо да помогне да бъде поправен? Нали е специалист и добър християнин?
  Но, ако не е добре платен трудът му, тогава вече не може да помогне, така ли е?
  Изниква въпросът, изцяло негативния отзив на „Двери“,с личния му коментар, дали е добре платен и от кого?
  Този „съвършен“ християнин против християнизацията на изкушените от крайния нацинализъм ли застава?
  Против покаянието им ли стои?
  Или може би му е противно, че момчетата от НАЦИОНАЛНА СЪПРОТИВА (не от БНС, както той смята) не направиха нищо лошо,
  защото не дадоха материал за гнусния му коментар?
  Затова пък е лесно да удариш в гръб своите. Те поне не се пазят.
  Мъжка постъпка. Или въпрос е кои са твоите, щом плюеш събратята си, възмутени от извратеността?

 12. ieromonah Ioan каза:

  не е мода, нито някакви свободи. Проблема на хомосексуалистите, било мъже, било жени не е в начина по който контатктуват телесно, а в ХАРАКТЕРА на самите хомосексуалисти. Когато в мъжко тяло живее жена, а в женско тяло мъж, то тогава започва страшен вътрешен конфликт, който оказва силно влияние на поведението на засегнатия човек. Ако педерастията е придобита от морален разпад и желанието да се получи удоволствие е едно, но когато е вродена, то тогава и лечението е друго. Църквата днеска страда от женски характери, нямащи воля, а проявяващи инат, с което издават и своя вътрешен конфликт. Трудно е да се бори човек с тях, защото са се научили да се прикриват, но когато се държат, като жени се познават лесно. Забелязах те ли, че нито един свещеник не е откоментирал статията на Андрей, било тя лоша или добра, защото ги е страх от женските характери.

 13. Лъчо каза:

  Къде в Новия завет видяхте Христос да се отнася към грешниците с подобни призиви! Спасителят се отнасяше с любов и велико снизхождение към най-големите окаяници, а не с погнуса и презрение! Защо протеста от протест срещу гей-парад се превърна в протест срещу самите хора? Да макар и извратени, те са хора и имат нужда от помощ, но с подобни плакати едва ли ще го разберат! Ако смятате, че това е християнска любов, просто сте много далече от истината!

  “ 3.Тогава книжниците и фарисеите доведоха при Него една жена, уловена в прелюбодейство, и като я поставиха насред,
  4. рекоха Му: Учителю, тая жена биде хваната в самото прелюбодейство;
  5. а Моисей ни е заповядал в Закона такива с камъни да убиваме; Ти, прочее, какво казваш?
  6. Казваха това, за да Го изкушават, та да имат с какво да Го обвиняват. А Иисус се наведе надолу и пишеше с пръст по земята, без да обръща на тях внимание.
  7. А като настояваха да Го запитват, Той се поизправи и им рече: който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък върху нея.
  8. И пак се наведе надолу и пишеше по земята.
  9. А те, като чуха това, и понеже съвестта ги бореше, взеха да се разотиват един след друг, начевайки от по-старите, та до последните; и остана Иисус сам и жената, която стоеше насред.
  10. Като се поизправи и не видя никого, освен жената, Иисус й рече: жено, де са твоите обвинители? Никой ли те не осъди?
  11. Тя отговори: никой, Господи! Иисус й рече: и Аз те не осъждам. Иди си и недей вече греши“(Йоан 8:7-10).

 14. nekoy_si каза:

  Вие в час ли сте? Тук не иде реч за обикновени християни-грешници със смирено съзнание на собствения недъг!
  Иде реч за проповедници на извратеност, подпомогнати от богати организации, които искат да ги размножават повсеместно, а не да ги водят към покаяние! Не разбирате ли колко е голяма разликата?!?

 15. Toshev2006 каза:

  Хомосексуалността е бесноватост. Извратеност на човешката същност. Изкривеност на човешкото в човека. Не бива да се допуска сатаната да завладява все повече територии в битието на съвременния нормален човек, макар, че е наречен „княз на този свят“. Който иска да обитава божия свят, ще трябва да се съобразява с Божия закон, който пък не желае да се съобразява е беззаконник и богоборец. А богоборците ги очаква геената огнена. Звучи просто но е истинско. Всякаква виртуозност в изопачаването на истината с блудкави модерни думи и понятия е чуждо на простотата на Божествената истина.

 16. borbi каза:

  Представете си,че един младеж-дете на 15г. изведнуж по обясними и необясними причи се почувства самотен и реши,че е гей.Харесва му де е различен.Проблема не е в съществуването на хомо-секса,искаме,неискаме той съществува и нищо не зависи от нас.Всеки си носи кръста.Ние ако сме наистина зрели хора носим отговорност към подрастващите и възпитанието им.Не бихте ли помогнали на неможещия-незнаещия или на недосетливия,на ближния не зависимо какъв е.Но да ни правят на глупаци… Няма ли да ви е неприятно.

 17. refab каза:

  участва по един или друг начин в тази тема и на други места!….Постарайте се, съветвам част от взимащите отношение, да намерите КНИГАТА на православния богослов Джон Брек „Свещения дар на живота“, прочетете там за хомосексуализма. ПОВИШЕТЕ СИ и общата култура, а не да бъркате, като някои от коментиращите трансексуалност с хомосексуалност!… Гледайте когато се гневите срещу неща, за които има повече или по-малко основание за това, да не го правите от позицията на елементарни и невежи хора. Опитвайте се да задействате по оптимален начин интелектуално-разграничителинте си възможности, да вниквате в проблематиката, да не бъдете примитивни и немотивирано груби!
  Когато бях емигрант в Италия бях свидетел на доброто и състрадателно отношение на свещеника и хората от една енория, която имаха към един хомосексуалист с психически отклонения и алкохолизъм, живеещ в приют към черквата, който, ако беше тук, сред тези невежи и полуозверели пишманхристияни, може би щеше да е бичуван-морално и физически!??

 18. Милчо Скумов каза:

  Господа, ние пишем в православен сайт. А според православието, хомосексуалността е грях – нарушение на Божиите разпоредби, нещо лошо. Нужен ли е коментар?
  Парадът е тъжествено шествие. Шествие на греха? Оценката на православния християнин за това може да бъде само една.
  Хомосексуалността било заболяване. Има болест – клептомания. Как бихме реагирали, ако клептоманите си направят парад?
  Има и болести заразни, опасни за обществото. Какво бихме казали, ако прокажени си направят парад? Нещо много по-малко опасно: ако заразени от новия грип небрежно си ходят свободно, ръкуват се, разговарят с нас?
  Как бихме реагирали, ако опасно психично болен е на свобода? Няма ли насила да го приберем за лечение?
  Какво общо има тук толерантността? И какво ме интересува мнението на Европа, когато нейното разбиране за добро и зло е противно на Божиите заповеди?

 19. izvor каза:

  Обратните правят „парад“, за да ги забележат. Колкото повече ги забелязват, толкова повече свикват с тях и ги приемат за нормални.

  Нормалните правят „шествие“, за да ги забележат. Колкото повече ги забелязват, толкова повече свикват с тях и ги приемат за ненормални.

  Това е то „гражданското общество“ – всеки да се покаже, за да го забележат. Ако го нямаше това общество и едните и другите щяха да са в Белене. Т.е. почти „вън от България“.

 20. Дон Кихот каза:

  Повечето хомосексуалисти са генетично такива, т.е. Бог, а не те са отговорни за тази нагласа. Вие твърдите, че това е грях, с което богохулствате.
  .
  „Какво бихме казали, ако прокажени си направят парад?“ Когато Христос срещнал 10 прокажени и ги излекувал, това парадиране ли е или не?
  .
  „Нещо много по-малко опасно: ако заразени от новия грип небрежно си ходят свободно, ръкуват се, разговарят с нас?“ Самодоволството и еснафското успокоение, че си „богоизбран“ православен, е по-страшно от всякакъв грип.
  .
  „Как бихме реагирали, ако опасно психично болен е на свобода? Няма ли насила да го приберем за лечение?“ Не, ще го прегърнем като брат и ще го излекуваме, както Христос е направил до Гадара.
  .
  „Какво общо има тук толерантността?“ Май нищо не сте разбрали от християнството, а го прекроявате и пребоядисвате, за да пасне на кривата снага на Вашите предубеждения. Любовта е висша търпимост.

  ……………………………………………………………………..

  Кръвта в еврейската култура. –
  http://archiman.livejournal.com/

 21. Toshev2006 каза:

  Дон Кихот казва, че хомосексуалността е била вродена генетично: Вярно е! „В беззаконие съм заченат и в грях ме роди майка ми“ казва Св.Цар Давид в Писанието. Обаче, това, че си заченат в беззаконие и си онаследил порочни склонности от предците си, за това Бог не е виновен. Виновни са и предците ти, че ти придават такава наследственост, виновен си и ти, че вместо да се бориш с порочното и да просиш Божията помощ за своето изцеление, си показваш недъзите, та чак и парадираш с тях, като развращаваш другите.
  Дон Кихоте грехът не се толилира, а се оперира. Това е препоръчал Христос, когото обичаш да цитираш. Оперира се с твърдост и с любов, докато се изкорени из дъно.
  Ако имаш любов към хомосексуалистите и искаш да не си груб с тях, къде е любовта ти към чистосърдечните младенци, които се заразяват от морал тип „Азис“ и се покваряват душите им заради криворазбрана толерантност и съчувствие. Ти тия малките обичаш ли ги, защото Христос и за тях си е пролял кръвта?

 22. Тина каза:

  Смятам, че лозунги от типа на: „Хомосексуалистите вън от България“ са пошлост и безумие! Какво, на греха с грях ли отговаряме? Хомосексуални винаги е имало и ще има. Важното е как се отнасяме към тях – а отношението ни следва да се гради върху съчувствие и любов!

  Не съм съгласна с отец Павел, че в повечето случаи хомосексуалността е генетично обусловена. В известен процент от случаите може и да е така, но смятам, без да съм специалист, че в много случаите става дума за неправилно възпитание, влияние на средата, негативен опит с партньори от противоположния пол, липсата на мъжки авторитет в семейството и т. н. Чувала съм, че такива прояви се срещат и сред животните, което означава, че безспорно има и генетичен или хормонален компонент в някои от случаите.

  Но си мисля също, че хората с подобна ориентация имат избор и не следва да се чувстват „жертви“. 1) Те могат да живеят с ориентацията си и да се откажат от сексуални контакти, 2) могат да имат контакти с представители на собствения си пол, което си е тяхно право, но без да го натрапват на никого и 3) могат да пренебрегнат ориентацията си и да имат хетеросексуални контакти. Така че изборът е техен. Сама по себе си ориентацията не означава нищо. Зависи как я използваме.

  Впрочем, о. Павел има прекрасна статия за хомосексуализма, която бях чела преди години. Струва си да бъде прочетена.

 23. nekoy_si каза:

  Доколкото чух, поради малобройността на парадиращите с извратеността си миналата година, тая година щели да внасят за парада от вън. Лозунгът бил избран по съвсем конкретен повод и употребен по същия. Не ги защитавайте толкова, защото те са заплаха за децата! Ние сме оформени, но модата, която проповядват на тоя парад е опасна и гибелна. Това не могат да схванат много умове и това е страшното.

 24. nekoy_si каза:

  Предположения за генетична извратеност се правят от лаици. Сериозните учени знаят, че ген за хомосексуалност НЯМА. Страстите, които живеят в човека го правят по-лош от животно. Това е.
  И става още по-лошо, когато няма покаяние, пост, изповед, Св.Причастие.